Vad är ClearPass? - En guide till network access control

Att säkra ditt nätverk är en viktig del av din IT-säkerhet. En viktig del av detta är att säkerställa att rätt personer kan få tillgång till rätt delar av nätverket. Detta är vad ClearPass handlar om.

ClearPass är en tjänst för network access control (NAC), vilket innebär att den hjälper dig att kontrollera vem som har tillgång till ditt nätverk och vilken typ av tillgång de har. Det kan användas för att skydda mot attacker från både interna och externa hot.

Hur fungerar ClearPass?

ClearPass använder autentisering och auktorisering för att kontrollera användaråtkomst. Detta innebär att varje användare måste bekräfta sin identitet för att få tillgång till nätverket, och sedan begränsas tillgängliga resurser enligt deras roller och behörigheter.

Tjänsten fungerar genom att integrera med dina befintliga nätverksenheter, som exempelvis brandväggar och routrar. Denna integration ger ClearPass en komplett bild av nätverket och vilka enheter som finns på det. På så sätt kan tjänsten identifiera och hantera enheter som inte uppfyller säkerhetskraven.

ClearPass gör det också möjligt att tillämpa olika säkerhetspolicyer för dina användare baserat på deras roller och behörigheter. Det kan till exempel användas för att ge tillgänglighet för vissa användare, eller begränsa tillgången för andra.

Varför ska jag använda ClearPass?

ClearPass är en viktig del av din nätverkssäkerhet eftersom det hjälper dig att kontrollera vem som har tillgång till nätverket och vad de har tillgång till. Med ClearPass kan du se till att endast auktoriserade användare har tillgång till känslig information på ditt nätverk.

En annan fördel med ClearPass är dess flexibilitet. Tjänsten kan anpassas efter dina specifika behov och kan integreras med de flesta befintliga nätverksenheter.

Relevanta nyckelord

  • ClearPass
  • Network access control
  • IT-säkerhet
  • Autentisering
  • Auktorisering
  • Säkerhetspolicyer
  • Nätverkssäkerhet

Sammanfattning

ClearPass är en viktig del av din nätverkssäkerhet eftersom det hjälper dig att säkerställa vem som har tillgång till din information på ditt nätverk. Genom att använda autentisering och auktorisering och genom att integrera med dina befintliga nätverksenheter, ger ClearPass en komplett bild av nätverket och hjälper dig att hantera enheter som inte uppfyller säkerhetskraven. Använd ClearPass för att skydda ditt nätverk och din IT-säkerhet idag.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.