Vad är Agile Manifesto? - Överblick, Principer och Fördelar

Agile Manifesto är en utbildning som hjälper företag, organisationer och individer att arbeta mer effektivt, samarbeta bättre och utveckla kvalitativt innehåll. Agile Manifesto grundades 2001 när en grupp erfarna mjukvaruutvecklare möttes i Utah och utvecklade ett nytt sätt att arbeta på. Målet var att hitta en mer effektiv metod som var mer anpassad efter verkligheten än de traditionella teknikerna. Detta resulterade i 'Agile Manifesto' - en uppsättning principer som hjälper människor, team och företag att arbeta smartare.

Principer i Agile Manifesto

Det finns 4 grundläggande värderingar i Agile Manifesto, som är som följande:

 1. Individer och interaktioner framför processer och verktyg.

Detta innebär att företag och organisationer alltid ska ha medarbetarna i åtanke. Det är viktigt att bygga relationer som är baserade på förtroende och samarbete.

 1. Funktionellt produktsamarbete framför omfattande dokumentation.

Detta innebär att fokus ska vara på att leverera en produkt eller tjänst som tillfredsställer kunden. Det är mer produktivt att ha ett nära samarbete mellan utvecklingslaget och kunden för att utveckla och förbättra produkten över tiden.

 1. Kundfokus framför långsiktiga planer.

Detta innebär att fokus ska vara att tillfredsställa kunden snabbt och effektivt. En produkt eller tjänst ska utvecklas med kundens specifika behov och önskemål i åtanke.

 1. Reagera på förändringar framför att följa en plan.

Detta innebär att när det uppstår förändringar i en produkt eller tjänst, så ska man vara väl förberedd på att hantera detta på ett flexibelt sätt. Om det finns ett behov av att ändra eller förbättra produkten efter lansering, så kan det ändras på ett smidigt sätt.

Fördelar med Agile Manifesto

Genom att använda Agile Manifesto, så blir det möjligt att arbeta med högre kvalitet och med mer samarbete. Fördelarna med metoden är som följande:

 1. Flexibilitet

Agile Manifesto möjliggör en flexibel metod som kan användas i många olika branscher och aktiviteter. Detta innebär att det kan vara användbart att anpassa metoden så att den passar för betraktande verkligheten.

 1. Effektivitet

Agile Manifesto är designad för att skapa mer effektivitet i arbetet. Detta innebär att det finns en högre möjlighet att skapa och underhålla kvalitativt innehåll och produkter.

 1. Kvalitet

Agile Manifesto förenklar en metod att leverera högkvalitativa produkter eftersom fokus ligger på kunden, och kundens erfarenhet av produkten.

 1. Samarbet

Agile Manifesto främjar samarbete och interaktion mellan medarbetare, vilket kan leda till förbättrad arbetsmiljö. Samarbetet är möjligt också när arbete utförs externt.

Relevanta nyckelord

 • Agile Metodik
 • Effektivt Arbete
 • Projekthantering
 • Kundfokus
 • Flexibel Metod

Sammanfattning

Agile Manifesto är en effektiv utbildning som hjälper företag och organisationer att arbeta mer effektivt och med högre kvalitet. Metoden är designad för att kunna anpassa sig efter verkligheten på ett smidigt och flexibelt sätt. Fördelarna med Agile Manifesto är många, inklusive samarbete, högre kvalitet och effektivitet i arbetet. Detta är en metod som fungerar bra i många olika branscher och verklighetssituationer och bör övervägas när man söker en effektiv metod för att hantera projekt i både små och stora organisationer.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.