Utbildning för att skriva bra recensioner - Tips och tricks

Att skriva recensioner kan vara både roligt och utmanande. Det kan ta tid att läsa igenom en bok, se en film eller testa en produkt och sedan sammanfatta ens åsikt om det hela. Men om du vill bli en bättre recensent och skriva bra recensioner som når ut till en bredare publik, kan en utbildning vara till stor hjälp.

Här följer några tips och tricks du kan ta med dig för att nå större framgång med dina recensioner.

Använd tankemaps för att organisera dina recensioner

När du skriver en recension kan det ibland vara svårt att hålla ordning på alla dina tankar och åsikter. För att göra processen enklare kan du använda dig av en tankemap. Det är en grafisk representation av de olika delarna av din recension, såsom bokens handling, karaktärerna eller filmens visuella effekter. På så sätt kan du enklare hålla koll på vad du vill säga och hur du vill säga det.

Skriv personligt

När du skriver recensioner är det viktigt att du låter din personliga röst lysa igenom. Låt läsaren lära känna dig genom dina ordval och åsikter. Var inte rädd för att uttrycka dig själv på ett sätt som är autentiskt och äkta. På så sätt kommer dina recensioner att kännas mer trovärdiga och värdefulla.

Undvik spoilers

En sak att tänka på när du skriver recensioner är att undvika spoilers. Det vill säga, avslöja inte för mycket om handlingen eller slutet på produkt du recenserar. Detta kan förstöra upplevelsen för någon annan som vill upptäcka produkten själv. Försök istället att ge en mer allmän bild av vad produkten handlar om och hur den känns.

Var tydlig och koncis

När du skriver en recension är det viktigt att du är tydlig och koncis i dina åsikter. Använd korta, enkla meningar och undvik komplicerade termer eller uttryck som kan förvirra läsaren. Dessutom är det bra att vara specifik i din bedömning; vad tyckte du om produktens karaktärer, dialog eller tempo? Desto mer specifik du är, desto bättre kommer din recension att bli.

Relevanta nyckelord

  • Skriva recensioner
  • Bra recensioner
  • Recensera bok
  • Recensera film
  • Recensera produkt
  • Skriva personligt
  • Spoilers

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan du använda tankemaps för att organisera dina recensioner, skriva personligt för att låta din personliga röst lysa igenom och undvika spoilers för att bevara upplevelsen för läsaren. Var också tydlig och specifik i din bedömning för att göra läsarens beslut enklare. Med vår utbildning för att skriva bra recensioner kommer du kunna ta din recensionsförmåga till nästa nivå.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.