Utbildning inom kognitiv psykologi - Förståelse av hjärnan och sinnet

Kognitiv psykologi är studiet av hur människor processar information, lär sig, minns och tänker. Studenter som intresserade av denna disciplin kan dra nytta av en utbildning inom området för att utveckla sin förståelse av hjärnan och sinnet. Det finns många utbildningsmöjligheter inom kognitiv psykologi, från grundläggande kurser till avancerade doktorandprogram.

Grundläggande kurser i kognitiv psykologi

Grundkurserna i kognitiv psykologi ger en översikt över huvudteman inom området. Studenter kommer att lära sig om kognitiv priming, perception, uppmärksamhet, minne, språk, konceptuell kategorisering, beslutsfattande och problemlösning. Dessa kurser undersöker också de forskningsmetoder som används inom kognitiv psykologi och ger en grundläggande förståelse av studier av hjärnan och sinnet.

För studenter som behöver en grundlig förståelse av kognitiv psykologi, är grundläggande kurser det perfekta stället att börja på. Det finns många online-kurser tillgängliga, vilket gör det enkelt att hitta en kurs som passar din tidsplan och budget.

Exempel på grundläggande kurser:

 • Kognitiv psykologi I: Mänsklig kognitiv förmåga och funktionsanalys
 • Människans kognition: Kognitiv psykologi för digitala medier

Specialiserade kurser i kognitiv psykologi

Specialiserade kurser i kognitiv psykologi fokuserar på mer specifika ämnen som är relaterade till området. Detta innefattar till exempel hälsa, neuropsykologi, perception, utvecklingspsykologi, och språkfärdigheter. Dessa kurser tar en djupare titt på hur hjärnan och sinnet fungerar i specifika situationer, vilket kommer att hjälpa studenter att förstå olika dimensioner av kognitiv psykologi.

Specialiserade kurser kan vara särskilt användbara för studenter som är intresserade av vissa karriärmöjligheter inom området, såsom att bli terapeut eller forskare.

Exempel på specialiserade kurser:

 • Klinisk neuropsykologi
 • Kognitiv psykologi och hälsa

Forskarutbildning i kognitiv psykologi

Forskarutbildning i kognitiv psykologi fokuserar på att hjälpa studenter att bli forskare och utveckla nya kunskaper inom området. Dessa program kan inkludera en kombination av kurser, forskning, och undervisningsområden för att förbereda studenterna för karriärer som lärare, forskare eller forskningssamarbeten.

Forskarutbildning kan ta upp till 5-6 år att slutföra och är vanligtvis en stor investering av tid och pengar. Men för de studenter som är mycket engagerade i kognitiv psykologi och vill förlänga sitt engagemang, kan forskarutbildning vara den perfekta utbildningsvägen.

Exempel på forskarutbildning:

 • Doctor of Psychology i Kognitiv Psykologi
 • Doctor of Philosophy i Kognitiv Psykologi

Relevanta nyckelord

 • Kognitiv psykologi
 • Neuropsykologi
 • Hälsa
 • Problemlösning
 • Forskarutbildning
 • Perception
 • Minne

Sammanfattning

Att studera kognitiv psykologi kan vara ett sätt att förstå hjärnan och sinnet på djupet. Med grundläggande och specialiserade kurser samt forskarutbildning, finns det många möjligheter att utforska för den som är intresserad av att lära sig mer. Ta med dig dessa kunskaper till din nästa undersökning av hjärnan!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.