Utbildning i arbetsplattformar: Öka din digitala kompetens

Att ha kunskap och erfarenhet av olika arbetsplattformar ökar dina möjligheter på arbetsmarknaden. I en alltmer digitaliserad värld blir det allt viktigare att ha en stark digital kompetens och att känna till olika programvaror och verktyg. Oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller behöver uppdatera dina kunskaper finns det möjligheter till utbildning i olika arbetsplattformar.

Vilka arbetsplattformar behöver du lära dig?

Det finns ett brett spektrum av arbetsplattformar som kan vara värdefulla att lära sig, beroende på vilken bransch du vill arbeta inom och vilken typ av arbete du söker. Här är några av de vanligaste arbetsplattformarna som kan vara bra att ha kunskap om:

Microsoft Office

Microsoft Office-paketet är standard på många arbetsplatser och innehåller program som Word, Excel, PowerPoint och Outlook. Med kunskap i Microsoft Office kan du skapa, redigera och hantera dokument, tabeller och presentationer.

Google Workspace

Google Workspace (tidigare G Suite) är en annan populär arbetsplattform som används för produktivitet och samarbete. Det innehåller verktyg som Google Dokument, Kalkylark och Presentationer, liksom Gmail och Google Drive.

Adobe Creative Cloud

Om du arbetar inom kreativa yrken, som grafisk design eller videoproduktion, kan det vara värdefullt att lära sig Adobe Creative Cloud. Detta paket innehåller verktyg som Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro och After Effects.

Projektledning och samarbete

Det finns flera arbetsplattformar som är utformade för att hjälpa till med projektledning och samarbete. Trello, Asana och Monday är exempel på plattformar som kan hjälpa dig att organisera arbete och hålla kontakt med arbetslaget.

Utbildning i arbetsplattformar

Att lära sig nya arbetsplattformar kan kännas överväldigande, men det finns många möjligheter till utbildning. Här är några ställen där du kan hitta utbildning i arbetsplattformar:

Onlinekurser

Det finns många onlinekurser som erbjuder utbildning i arbetsplattformar som Microsoft Office, Google Workspace och Adobe Creative Cloud. Coursera, Udemy och LinkedIn Learning är några exempel på webbplatser där du kan hitta kurser i olika plattformar.

Företagsutbildning

Många företag erbjuder sina anställda utbildning i arbetsplattformar som är relevanta för deras arbete. Om du jobbar på ett företag, fråga ditt HR-team om möjligheterna till företagsutbildning.

Kursanordnare

Om du vill ha en mer strukturerad utbildning kan du undersöka möjligheterna hos kurser som anordnas av utbildningsföretag. Academy har exempelvis utbildning i Google Workspace, Microsoft Office och projektledning.

Relevanta nyckelord

  1. Digital kompetens
  2. Arbetsplattformar
  3. Microsoft Office
  4. Google Workspace
  5. Adobe Creative Cloud
  6. Onlinekurser
  7. Företagsutbildning

Sammanfattning

Att ha kunskap om olika arbetsplattformar kan göra dig mer attraktiv på arbetsmarknaden och öppna möjligheter till nya karriärer. Oavsett om du är ny på arbetsmarknaden eller vill uppdatera dina kunskaper finns det många utbildningsmöjligheter tillgängliga för olika arbetsplattformar. Genom onlinekurser, företagsutbildning eller kurser på utbildningsföretag kan du öka din digitala kompetens.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.