Bli Flytande i Engelska - Utbildning för Nybörjare

Står du inför att behöva lära dig engelska som nybörjare? Ingen anledning att känna dig nedslagen eller överväldigad. Lärare över hela världen har kommit med några användbara tips för att komma igång med språket på nolltid.

Låt oss börja med basen: Ordförråd och Grammatik

Ordförråd och grammatik är nyckeln till att förstå och använda språket korrekt. Utan dessa, kan inte ens de mest elementära konversationerna föras. Så var inte rädd för att dyka in i det!

Börja med grundläggande substantiv, verb och adjektiv. Lär dig de mest vanliga grammatiska reglerna och öva på att använda dem i meningar. Detta är det kärna av att lära engelska.

Lära dig Ordförråd

Börja med de vanligaste orden som används i vardagen. Allt från mat till shopping, till arbete och hobbyer. Böcker, tidningar och tidskrifter, och online resurser är alla bra ställen att hitta nya ord. Jag rekommenderar också att ha en ordlista till hands för att lägga till nya ord när du lär dig dem.

Lär dig Grammatik

Grammatiken är kärnan i engelska språket och det kan vara svårt att förstå i början. Ta det lugnt, och gör små framsteg varje dag. En bra start är att förstå grundläggande delar av en mening, t.ex. ämne, verb och objekt. Lär dig de mest elementära konjugationerna och hur de används i satser. Beroende på din nivå kan det vara en bra idé att ta hjälp av en engelsktalande vän eller en privatlärare för att slipa upp dina färdigheter.

Öva Konversation

När du har grundläggande ordförråd och grammatik under knäet, är det dags att arbeta mot att bli flytande i engelska genom att öva konversation. Det finns många sätt att öva på - här är några tips att komma igång:

 • Börja med att träna på stavning och uttal genom att lyssna och repetera. Du kan använda en app som Duolingo, Rosetta Stone eller Babbel.
 • En annan bra metod är att delta i språkkurser eller övningssessioner. Detta är en mycket givande och interaktiv metod som gör att du kan öva med likasinnade och lära från din lärare.
 • Ett tredje sätt är att prata med engelsktalande människor online. Det finns flera webbplatser som möjliggör konversation med naturliga talare över hela världen.

Kolla in dessa webbplatser:

 • Italki
 • Speaky
 • InterPals
 • Tandem
 • HelloTalk

Se Engelskspråkiga Filmer och TV-serier

Ett annat sätt att öva engelska är genom att titta på engelskspråkiga filmer och TV-serier. Detta är ett roligt och avslappnat sätt att förbättra din lyssningsförmåga och uttal. Till att börja med kan du aktivera undertexter på ditt modersmål och arbeta upp till att titta utan text.

Detta är också ett bra sätt att lära sig om kulturen och mångfalden av engelsktalande samhällen runt om i världen.

Relevanta Nyckelord

Nu när du har en bra grund för att börja lära engelska som nybörjare, här är en kort lista över relevanta sökord att tänka på:

 • Engelska nybörjare
 • Utbildning engelska
 • Konversation övningar i engelska
 • Engelska filmer och TV-serier
 • Engelsk ordlista
 • Engelska grammatik
 • Engelskspråkiga samhällen

Sammanfattning

Lär dig engelska som nybörjare kan kännas överväldigande, men oroa dig inte! Genom att börja med grundläggande ordförråd och grammatik, öva konversation med likasinnade och göra det till en vana att titta på engelskspråkiga filmer och TV-serier, så kommer du på nolltid att bli flytande i engelska.

Lycka till med din utbildning i engelska!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.