Testa om det är dags att byta jobb

Det kan vara svårt att veta när det är dags att söka nya utmaningar på jobbet. Kanske har du tappat motivationen, eller så är du less på att inte få den lön eller arbetsmiljö som du förtjänar. Oavsett anledningen kan det vara skrämmande att fundera på att byta jobb. Men det finns många anledningar till varför en förändring skulle kunna vara positiv för både din karriär och ditt liv.

Gör vårt test för att se om du borde byta jobb

Det kan vara svårt att avgöra om det är dags att byta jobb, särskilt om du har varit på samma plats länge. Därför har vi tagit fram ett enkelt test som kan hjälpa dig att avgöra om det är dags att söka nya utmaningar. Svaren på testet kommer att ge dig en överblick över hur du mår på jobbet och om det är dags att ta steget mot en ny karriär.

Testet består av följande frågor:

 1. Känner du dig motiverad på jobbet?
 2. Får du tillräckligt betalt för det du gör?
 3. Trivs du med dina arbetsuppgifter?
 4. Är din arbetsmiljö hälsosam och säker?
 5. Finns det möjlighet till utveckling och utbildning på din nuvarande arbetsplats?
 6. Har du en god relation med dina kollegor och överordnade?
 7. Känner du dig stressad på jobbet?

Svaren på testet kan hjälpa dig att avgöra om du borde byta jobb eller inte

När du har gått igenom testet är det viktigt att fundera på svaren och vad de kan betyda för dig. Det kan vara en indikation på att det är dags att söka nya möjligheter på jobbet eller att prata med din chef om vad som kan förbättras. Oavsett vilket resultat du får på testet är det alltid viktigt att tänka på vad som är bäst för dig och din karriär.

Vad påverkar ditt jobbval?

När du ska fundera på att byta jobb eller inte är det viktigt att tänka på vad som föranleder det. För inte alla orsaker till varför du inte trivs på jobbet är kopplade till själva jobbet. Ibland kan det vara din situation hemma eller andra omständigheter som påverkar. Här är några saker som kan påverka ditt jobbval:

 • Lön och förmåner. Att ha en bra lön och andra förmåner som sjukvård, pension och semester kan vara avgörande för om du trivs på jobbet.
 • Arbetsmiljö. En hälsosam och säker arbetsmiljö är också viktigt för att du ska trivas på jobbet.
 • Kollegor och överordnade. Att ha en bra relation med dina kollegor och överordnade kan göra en stor skillnad.
 • Arbetsuppgifter och utvecklingsmöjligheter. Att ha en givande och utmanande arbetsuppgift samt möjlighet till utveckling och utbildning kan vara viktigt för din karriärutveckling.

Relevanta nyckelord

Dags att byta jobb test, karriär, jobbsökande, motivation, lön, arbetsmiljö, kollegor, relation, arbetsuppgifter, utbildning, karriärutveckling

Sammanfattning

Att byta jobb är en stor förändring, men ibland kan det vara nödvändigt för att du ska kunna utvecklas och trivas på arbetsplatsen. Genom att göra vårt enkla test kan du få en överblick över hur du mår på jobbet och om det är dags att ta steget mot en ny karriär. Tänk på vad som är bäst för dig och din karriär och kom ihåg att du har möjlighet till att söka nya utmaningar och möjligheter på arbetsmarknaden.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.