Skapa en professionell diplommall med PowerPoint

Om du någonsin har varit involverad i en organisations- eller skolevenemang, har du sannolikt upplevt betydelsen av diplom för att uppmärksamma utmärkta prestationer eller erkänna bidrag till verksamheten. Det kan dock vara tidskrävande och stressande att designa diplommallar från grunden. Lösningen är att skapa en anpassningsbar, professionell golvmatta med PowerPoint.

Vad krävs för att skapa en diplommall med PowerPoint?

För att skapa en framgångsrik diplommall med PowerPoint behöver du följande:

Styling Alternativ

När du skapar en diplommall behöver du välja mellan olika stilar och teckensnitt. Att välja en modern stil ger nyhet och uppriktighet åt diplomen, medan mer klassiska mallar visar tradition och formalitet. Använd teckensnitt som är lätta att läsa och med stort utrymme mellan bokstäverna.

Bilder Och Grafik

För att göra en diplom särskiljande och attraktiv, behöver det finnas bilder eller grafik på diplomet. Lägg till organisationens logotyp eller använd en vektorgrafik till att framhäva event eller skolämne.

Anpassning

Din diplommall måste vara anpassningsbar. När du har utformat din mall kan du spara den som en mall eller som en bild och använda den om och om. Se till att du kan ändra organisationens namn, namnen på mottagarna och eventuella andra namn som till exempel klasser, examinatorer eller betygsättare.

Så här skapar du en diplommall med PowerPoint

Steg 1: Starta en ny presentation med en tom layout

Klicka på "Ny presentation" och välj en helt tom målning. Detta ger dig kontroll över vart och hur diplomen ska placeras på sidan.

Steg 2: Lägg till en bakgrundsbild

Det första steget är att lägga till en bakgrundsbild. Du kan använda din organisations logotyp som en bakgrundsbild eller välja en vektorgrafik som passar din särskilda skolfärg.

Steg 3: Lägg till namn på organisationen

Lägg till organisationens namn högst upp på diplomet. Använd en stor och fet typ för att höja diplommallens professionalism.

Steg 4: Lägg till namn på mottagaren

Lägg till mottagarens namn på diplomet, tillsammans med anledningen till att hen får diplomet. Om diplomet är utfärdat för mottagarens högre akademiska prestationer, kan du lägga till kursenamn eller andra enligt behov.

Steg 5: Anpassa underskrifter

Lägg till underskrifter som presenterar organisationen och andra institutioner som mottagaren har samarbetat med. Du kan också lägga till datum, plats eller andra relevanta detaljer.

Steg 6: Spela in mallen

Nu när din diplommall är klar kan du spara den som en mall för att använda vid framtida tillfällen. Klicka på "Arkiv" och "Spara som mall" för att spara din affärsmodell på ett bekvämt ställe.

Relevanta nyckelord

  • Diplom mall PowerPoint
  • Skapa professionell diplom mall
  • Anpassningsbar diplommall
  • Diplom mall bakgrundsbild
  • Bild på diplom

Sammanfattning

Nu har du en komplett steg-för-steg guide för att skapa en imponerande diplommall med hjälp av PowerPoint. Genomförande av rätt steg är viktigt för att skapat en anpassningsbar, professionell och tidseffektiv mall som kan användas vid framtida tillfällen.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.