Kreativa tips för att göra din powerpointutbildning mer engagerande

En powerpointutbildning kan vara en effektiv metod att öka kunskap och färdigheter hos elever eller medarbetare. Men ibland blir de tråkiga och avslagna, och ingen vill vara där. Så vad kan du göra för att göra din powerpointutbildning mer engagerande? I den här artikeln kommer vi att ge dig några kreativa tips!

Använd bilder och videos

En av de största fördelarna med att använda en powerpointutbildning är möjligheten att inkludera bilder och videos. Medan textblock kan vara svåra att ta till sig, kan bilder och videos hjälpa till att illustrera och förklara. De kan också hjälpa till att hålla deltagarnas uppmärksamhet. Se till att dina bilder och videos är relevanta, passande och av hög kvalitet. Det här kommer att visa att du är professionell och kommer att hjälpa till att hålla deltagarnas intresse vid liv.

Använd interaktiva element

Det är enkelt att falla i fällan att bara visa text och bilder. Men om du vill göra din powerpointutbildning mer engagerande, så måste du göra det interaktivt. Använda dig av funktioner som hyperlänkar, knappar, röst styrning, QR-kodscanner och quiz som kan testa elevernas kunskaper är bra exempel på interaktivitet. När deltagarna får chansen att vara mer involverade i utbildningen, kommer de sannolikt känna sig mer engagerade och lära sig mer.

Hyperlänkar

Ställ in hyperlänkar som kan ta dina deltagare direkt till datum, platser, YouTube-klipp eller webbplatser via en enkel klickning.

Knappar

Lägg till knappar där deltagarna kan klicka genom utbildningen. Dessa kan användas för att navigera tillbaka eller fram, för att svara på en fråga i din powerpoint eller att komma åt ytterligare information i form av tal, dokument eller annat.

Röststyrning

Vill du ta din interaktivitet till nästa nivå? Försök använda dig av röststyrning. Med denna teknik kan du styra din presentation med hjälp av din röst via en Google Home, Alexa-Echo eller någon annan smart högtalare eller mikrofon.

Anpassa din powerpointutbildning

Varje utbildning är annorlunda – ämnet, publikens åldersspann, syftet och målet. För att göra din powerpointutbildning mer engagerande, är det viktigt att du anpassar den efter publiken. Vidare, kan du införliva detaljer som är unika för dina elever eller medarbetare, till exempel deras namn, intressen och prestationer. På samma sätt, kan du också lägga till frågesporter och en fingerklick-tävling som behandlar din egen organisation - allt för att göra eleverna eller medarbetarna mer intresserade och delaktiga.

Anpassade frågor

Att ha anpassade skräddarsydda frågor kan hjälpa deltagarna att förstå en fråga bättre och bättre svar. Om du vill ha bättre kunskap hos deltagarna, skapa frågor som har direkt relevans till utbildningen, publikens intressen eller händelser som sker i organisationen.

Rumslig anpassning

Om du kan, anpassa din powerpointutbildning efter den plats där den kommer att hållas. Tänk på aspekter som höjd, layout och temperatur. Om det är möjligt, lägg till några personliga detaljer eller föremål på plats, även om det bara är tillfälligt.

Relevanta nyckelord

Nedan följer några relevanta sökordsfraser som rör powerpointutbildning:

  • PowerPoint presentation tips
  • Använda grafik i en powerpointutbildning
  • Interaktiv powerpointutbildning
  • Skapa engagerande powerpointutbildning
  • Hur man förbereder en powerpointutbildning
  • Kreativa tips för att göra en powerpointutbildning intressant

Sammanfattning

Du kan göra din powerpointutbildning mer engagerande genom att använda bilder och videor, inkludera interaktiva element och anpassa innehållet efter din publik. Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att skapa mer engagerande powerpointutbildningar, som inte bara kommer att hålla dina deltagare intresserade, utan också kommer att lära dem något viktigt och användbart. Lycka till!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.