Pivot-tabeller - en guide till visualisering av data

Är du trött på att spendera timmar på att sortera och analysera data? Pivot-tabeller kommer att förändra ditt liv! De gör det enkelt att få en översikt över dina data och visualisera dem på ett kreativt sätt. Inom denna guide kommer vi att dela med oss av våra bästa tips och tricks för att hjälpa dig komma igång med pivot-tabeller och skapa en visuell presentation av dina data.

Vad är pivot-tabeller?

Pivot-tabeller är ett kraftfullt verktyg inom Excel som gör det enkelt att analysera stora mängder data och presentera dem på ett visuellt sätt. Med pivot-tabeller kan du sammanfatta data på ett sätt som kan vara svårt eller omöjligt att göra manuellt.

Pivot-tabeller fungerar genom att du väljer vilken data du vill inkludera i tabellen och sedan väljer vilken information du vill visa för den data. Du kan sedan manipulera tabellen genom att dra och släppa fält för att ändra dess utseende.

Steg för att skapa en pivot-tabell

För att skapa en pivot-tabell i Excel behöver du följa några enkla steg. Först måste du välja vilken data du vill inkludera i tabellen. Detta kan vara all data i en Excel-fil eller bara en del av datat.

När du har valt data kan du skapa en pivot-tabell genom att öppna fliken "Tabellverktyg" och klicka på "PivotTable". En ny dialogruta visas där du kan välja vilka fält du vill inkludera i din tabell.

När du har valt dina fält kan du börja manipulera tabellen genom att dra och släppa fält till olika delar av tabellen. Det finns många olika sätt att modifiera pivot-tabellen för att presentera data på det mest effektiva sättet för ditt projekt.

Tips och tricks för att skapa en kreativ visualisering

När du har skapat din pivot-tabell kan du nu göra den till en visuell presentation av dina data genom att använda några kreativa tekniker.

En av de mest användbara teknikerna för att skapa en kreativ visualisering av dina data är att använda formatmallar. Genom att använda formatmallar kan du ändra utseendet på din pivot-tabell på ett enkelt sätt och anpassa den till din publik.

En annan teknik är att använda sparklines. Sparklines är små diagram som visas bredvid din data och ger visuell feedback under tiden du arbetar med excel.

En tredje teknik är att använda pivot-diagram. Pivot-diagram visar information i form av staplar eller linjer och ger mer insikt i dina data.

Relevanta nyckelord

  1. Pivot-tabeller
  2. Excel
  3. Visualisering av data
  4. Datamanipulation
  5. Formatmallar
  6. Sparklines
  7. Pivot-diagram

Sammanfattning

Pivot-tabeller är ett enkelt men kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig att organisera och visualisera stora mängder data snabbt och effektivt. I denna guide har vi delat med oss av våra bästa tips och tricks för att hjälpa dig komma igång med pivot-tabeller och skapa en kreativ visualisering av dina data.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.