{{site.name}}

Att välja rätt verktyg för utbildning kan verka svårt. Men med rätt verktyg, kan du skapa, redigera och dela dokument med dina elever på ett effektivt sätt. Här går vi igenom de bästa kontorsprogrammen för effektiv undervisning.

Microsoft Office - Mest använda programvaran i klassrummet

Microsoft Office har varit en av de mest använda kontorsprogrammen i klassrummet. Programvaran har funktioner som Word, Excel och PowerPoint. Med Word kan du skapa professionella dokument, och sedan använda Excel för att skapa formulär som eleverna kan fylla i. PowerPoint är perfekt för att skapa bildspel med interaktiva bilder och videor.

OneDrive - Dela filer enkelt

OneDrive är en molnlagringstjänst från Microsoft. Det är enkelt att använda och det har blivit mycket populärt i skolmiljöer. Eleverna kan enkelt dela filer mellan varandra och lärare kan ge feedback i realtid.

Google Docs - Gratis alternativ

Google Docs är en gratis programvara som kommer med många funktioner. Du kan enkelt skapa, redigera och dela dokument med eleverna. Alla ändringar sparas automatiskt och du kan enkelt återvända till en tidigare version av dokumentet om något skulle gå fel.

Google Drive - Hantera dina dokument på ett ställe

Google Drive är en molnlagringstjänst som följer med Google Docs. Det ger dig möjlighet att hantera alla dina dokument på ett ställe och du kan enkelt dela filer med eleverna.

Slack - Effektiv kommunikation med eleverna

Slack är en kommunikationsplattform som är designad för att förbättra kommunikationen mellan elever och lärare. Du kan skapa olika kanaler för specifika diskussioner och eleverna kan enkelt kontakta dig för att få hjälp.

integrering med andra verktyg - Enkelt att använda

Slack är också enkelt att integrera med andra verktyg som Microsoft Office och Google Docs. Det gör det möjligt för eleverna att arbeta på sina projekt tillsammans, oavsett vilket verktyg de använder.

Relevanta nyckelord

  • Kontorsprogramvara
  • Microsoft Office
  • Google Docs
  • OneDrive
  • Google Drive
  • Slack
  • Effektiv utbildning

Avslutning

Det finns många olika kontorsprogramvaror som kan användas för effektiv utbildning. Microsoft Office har varit den mest använda programvaran i klassrummet under en lång tid. Men om budgeten är lite tightare så är Google Docs ett väl värt alternativ. Slack är också ett utmärkt verktyg för att förbättra kommunikationen mellan elever och lärare. Med dessa verktyg kan du ta din undervisning till nästa nivå.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.