Allt du behöver veta om en karriär som Administratör

En administratör är en mycket viktig medlem av ett företags team och har som huvudsaklig uppgift att se till att kontoret och företaget fungerar smidigt och effektivt. Om du är en person som gillar ordning och reda, är en skicklig multitasker och vill vara en del av ett team, kan att bli en administratör vara din drömkarriär.

Som administratör kommer du att ha en rad av olika ansvarsområden. För det första behöver du ha en översikt över allt som händer i företaget, så du kan koordinera mellan olika avdelningar och se till att alla teammedlemmar har vad de behöver för att utföra sitt arbete. Du behöver också hantera all utgående och ingående kommunikation, svara i telefonen, planera möten och uppdatera företagets sociala medier.

Andra uppgifter inkluderar att hantera/koordinera inkommande fakturor, ansvara för löneutbetalningar, kassakontroll och upprätta rapporter. Med andra ord är en administratörs arbete varierande och kan innebära allt från att hålla kontoret rent och organiserat till att få företagets ekonomi att fungera sömlöst.

För att bli en administratör krävs ett antal färdigheter, inkluderat noggrannhet, starka kommunikationsförmågor, effektiv tidsplanering och organisatoriska färdigheter. Du behöver också vara duktig på datorer och databashantering, vara bekväm med att skicka e-post och använda programvaror som Excel och Word.

Det finns ingen specifik utbildning som krävs för att bli administratör, men arbetsgivare föredrar ofta sökande med minst en gymnasieexamen eller motsvarande och därutöver någon form av kontorsutbildning eller examen. Det kan också vara hjälpsamt att ha en utbildning inom företagsekonomi eller administration.

  • administratör karriär
  • administratörsuppgifter
  • kontorsadministration
  • arbetsbeskrivning administratör
  • administratör arbetsuppgifter
  • kontorsadministration jobb

Som administratör har du en viktig roll i företaget och ansvarar för att hålla allt igång. Du behöver vara en multitasker, ha en stark organisationsförmåga, datorfärdigheter och god kommunikationsförmåga. Även om ingen specifik utbildning krävs, så är en kontorsutbildning eller examen i företagsekonomi/ administration föredragen. Om du vill ha ett varierande jobb där du hjälper företaget att fungera effektivt, då är en administratörkarriär rätt för dig.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.