HR-utbildning på distans - Så funkar det!

Är du sugen på att utbilda dig inom HR men har inte tid eller möjlighet att studera på en traditionell skola? Då kanske en HR-utbildning på distans är rätt för dig! På senare tid har alltfler organisationer börjat erbjuda sina utbildningar online. Här går vi igenom hur en HR-utbildning på distans fungerar, dess för- och nackdelar samt en lista över relevanta program och kurser.

Fördelar med HR-utbildning på distans

Den mest uppenbara fördelen med en HR-utbildning på distans är flexibiliteten. Istället för att anpassa ditt schema efter en skolplan, kan du lära dig nya färdigheter när du har tid och möjlighet - vare sig det är på helgen eller en timme efter jobbet. Det här innebär också större valfrihet i dina studier, eftersom du inte är begränsad till skolor i din närhet.

En annan fördel är möjligheten att studera i din egen takt. På en traditionell skola pressas eleverna hårt att följa med i undervisningen, oavsett hur lätt eller svårt de har det. Men när du studerar själv på distans har du möjlighet att repetera och ta så mycket tid du behöver för att verkligen förstå materialet.

Sist men inte minst, innebär en HR-utbildning på distans stora besparingar vad gäller resor och bostad. Istället för att flytta för att studera kan du stanna kvar hemma och spara pengar på boende och andra levnadskostnader.

Nackdelar med HR-utbildning på distans

Trots vanliga missuppfattningar är inte en HR-utbildning på distans lättare än traditionella skolor. I själva verket kräver det ofta mer disciplin och självmotivering att studera på egen hand, utan det som en pressade elev på en skola har.

En annan nackdel är att du inte får samma sociala interaktion som på en traditionell skola. Det betyder också att du inte får lika mycket feedback från lärare och kan ha svårt att hitta likasinnade studiekamrater att samarbeta med.

Slutligen, många arbetsgivare ser inte på en distansutbildning som favoriserad som en traditionell utbildning. Detta kan innebära att vissa arbetsgivare väljer bort sökande som säger att de har studerat på distans.

Relevanta program och kurser för HR-utbildning på distans

Här är några exempel på program och kurser för HR-utbildning på distans:

 • Personaladministration och -ledning på Linnéuniversitetet
 • HR-strategi på Umeå universitet
 • Grundläggande personaladministration på Örebro universitet
 • HR Administration på Högskolan i Gävle
 • Ledarskap och HR på Malmö universitet

Relevanta nyckelord

 • HR-utbildning på distans
 • HR-kurser online
 • Flexibel HR-utbildning
 • Personaladministration online
 • HR-studier på distans
 • HR-strategi på nätet
 • HR-redovisning på distans

Sammanfattning

HR-utbildning på distans är ett utmärkt alternativ för alla som är intresserade av att utbilda sig för närvarande eller vidareutbilda sig inom HR. Med fördelarna att lära sig i din egen takt och planera dina studier efter ditt liv, finns det en mängd kurser och program för dig att välja mellan. Bara kom ihåg att det också kan innebära en högre grad av självdisciplin och självmotivering, och det kan bli svårare att hitta arbete beroende på vart du söker.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.