Vad är Global Reporting Initiative (GRI): En Guide till Hållbarhetsutbildning

GRI är en global organisation som arbetar med hållbarhetsrapportering. De har utvecklat standarder för organisationer att rapportera om sina ekonomiska, sociala och miljömässiga prestationer. Denna artikel kommer att introducera dig till GRI: s historik, deras initiativ för hållbarhetsutbildning och hur GRI kan förbättra din karriär och organisationens miljöprestanda.

GRI: s historia och initiativ

GRI skapades 1997 av CERES tillsammans med Förenta Nationerna (FN), som ett svar på behovet av en standardiserad modell för hållbarhetsrapportering. GRI presenterar sig själva som en oberoende organisation som hjälper företag att på ett lättillgängligt sätt rapportera om sina hållbarhetsprstationer. GRI är ett operativt organ av Stiftelsen för ansvarsfulla investeringar (RAI), vilket innebär att organisationen får stöd från och samarbetar med olika finansiella aktörer såsom investerare, företag och regeringar.

United Nations Global Compact, Världsbanken och International Labour organisation är några av de organisationer som är en del av GRI:s partnerskap. GRI samarbetar också med andra organisationer för att förbättra hållbarhetsrapporteringen, exempelvis Global Compact Network och Principles for Responsible Investment (PRI).

GRI:s hållbarhetsstandard arbetar genom principerna ”Materiality”, ”Stakeholder-Engagement” och ”Sustainability Reporting Guidelines” som är tre grundstenar inom GRI:s ramverk för hållbarhetsrapportering. Dessa principer hjälper organisationer att fokusera på relevanta områden, är viktiga för organisationens intressenter och ger riktlinjer för hållbarhetsrapportering.

Utöver sitt standardiserade ramverk för hållbarhetsrapportering, ger GRI också utbildning för att öka förståelsen för hållbarhetsfaktorer såsom mänskliga rättigheter, miljö och sociala frågor.

GRI: s initiativ för hållbarhetsutbildning

GRI erbjuder både online- och klassrumsbaserad utbildning om hållbarhetsrapportering för individer och organisationer. De har skräddarsydda kurser för olika målgrupper, exempelvis finansiella analytiker, CSR-chefer och hållbarhetsproffs. Dessa kurser kan också skräddarsys för organisationen och inkludera organisationsspecifika frågor.

GRI:s utbildningar är relevanta för alla som vill arbeta med hållbarhet, CSR och finans, eller för organisationer som vill integrera hållbarhet i sin verksamhet. Eftersom GRI:s ramverk är internationellt erkänt, kan det också hjälpa dig att göra affärer eller samarbeta med organisationer i utlandet.

Hur GRI kan förbättra din karriär och organisationens miljöprestanda

Genom att delta i GRI:s utbildningar själv eller att skicka personal från organisationen på kurser kan organisationen förbättra sin miljöprestanda samt att stärka sin professionella kompetens och CV. Ett ökat fokus på hållbarhet kan också förbättra organisations varumärke och öka dess sociala ansvar.

GRI:s utbildningsutbud kan bidra till en kultur av hållbarhet i organisationen, vilket kan leda till minskad miljöpåverkan och en mer ansvarstagande affärspraxis.

Relevanta nyckelord

  1. Hållbarhetsrapportering
  2. Hållbarhetsutbildning
  3. GRI-standarder
  4. CSR
  5. Miljöprestanda

Sammanfattning

GRI är en viktig organisation för hållbarhetsrapportering och global hållbarhet. Huvudsyftet med GRI:s standarder är att hjälpa organisationer att rapportera om sina ekonomiska, sociala och miljömässiga prestationer. GRI:s utbildningsutbud är särskilt värdefullt eftersom det ökar förståelsen för hållbarhet och hjälper organisationer att bygga en hållbarhetskultur. Att delta i GRI:s utbildningar kan också hjälpa till med att förbättra organisationens miljöpåverkan samt att stärka din karriär och organisations varumärke.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.