Första hjälpen kurs - Lär dig rädda liv

Att ha grundläggande kunskaper om första hjälpen kan vara skillnaden mellan liv och död. En första hjälpen kurs ger dig de verktyg som du behöver för att agera snabbt och korrekt i nödsituationer, oavsett om du befinner dig hemma, på jobbet eller på fritiden. Dessa kurser är utformade för att ge dig kunskap och självförtroende så att du kan hjälpa personer i behov av omgående hjälp.

Vad är en första hjälpen kurs?

En första hjälpen kurs är en utbildning där du lär dig de grundläggande teknikerna för att hantera en akut situation tills professionell vård är tillgänglig. Kursen täcker ämnen som hur man kontrollerar vitallinjerna, hanterar luftvägar, behandlar blödning, hanterar chock och arbetar med benbrott och andra skador och sjukdomar. Du kommer också att lära dig hur man ger hjälp vid hjärtstillestånd och hur man användar hjärtstartare.

Varför ta en första hjälpen kurs?

En första hjälpen kurs ger dig inte bara kunskap om hur man hanterar akuta situationer, det ger dig också självförtroendet att ta itu med dem. När du har gått igenom kursen känner du dig mer bekväm med att agera i stressiga situationer och du är mer säker på att ge hjälp som kan rädda liv. Om du har barn, är en tränare, ledare eller arbetar i miljöer där olyckor kan inträffa är en första hjälpen kurs en absolut nödvändighet.

Vad lär du dig på en första hjälpen kurs?

Förutom att lära dig hur man ger grundläggande livräddande åtgärder, lär du dig också hur du kan förebygga skador, omfattande första hjälp tekniker och professionell sjukvård. Du kommer också att lära dig hansera farliga situationer så som höga höjder, vilda djur och farliga kemikalier. Kursen kommer att utrusta dig med färdigheter och kunskap som du behöver för att hantera nästan alla nödsituationer.

Boka en första hjälpen kurs idag

På vår sida hittar du information om tillgängliga kurser i ditt område, inklusive tider, plats och priser. Vi har också recensioner från tidigare deltagare så att du kan se vad andra tycker om cursen. Tveka inte att boka en första hjälpen kurs idag och få de kunskaperna som du behöver för att rädda liv.

Relevanta nyckelord

  • Första hjälpen kurs
  • Livräddning
  • Grundläggande sjukvård
  • Självförtroende
  • Akut situationer
  • Kunskap
  • Sjukvårdstekniker

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.