Folkuniversitetet - en utbildning för alla

Har du någonsin tänkt på att utbilda dig, men känt att det inte finns tid eller möjlighet till att plugga på heltid? Då är Folkuniversitetet kanske något för dig.

Folkuniversitetet är en folkbildningsorganisation som erbjuder en mängd olika kurser och utbildningar för både studenter och yrkesverksamma. Här finns allt från språkkurser, yrkesutbildningar och kreativa kurser. Läs vidare för att ta reda på allt du behöver veta om Folkuniversitetet.

Vad är Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet är en av de största folkbildningsorganisationerna i Sverige. Det grundades 1933 och har sedan dess vuxit till att omfatta över 160 studieorter runt om i landet.

Syftet med Folkuniversitetet är att utöka människors kunskaper och färdigheter, så att de kan utvecklas både personligt och professionellt. Här har du möjlighet att lära dig allt från nya språk och IT-kunskaper till kreativa uttryck som måleri och fotografi.

En anledning till att många väljer Folkuniversitetet är för att organisationen erbjuder utbildningar på deltid och kvällstid. Detta innebär att du kan studera samtidigt som du arbetar eller tar hand om familj och vänner.

Vilka kurser och utbildningar erbjuder Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet erbjuder en mängd olika kurser och utbildningar, både för yrkesverksamma och studenter.

Här är några exempel på vad du kan studera på Folkuniversitetet:

 • Språkkurser, såsom engelska, spanska, franska och svenska för invandrare
 • Yrkesutbildningar inom transport, logistik, ekonomi och marknadsföring
 • Kreativa kurser som måleri, fotografi och keramik
 • Kurser inom IT, såsom webbdesign och programmering

En annan fördel med Folkuniversitetet är att många av kurserna ger dig möjlighet att få en yrkesexamen. Detta innebär att du kan få en formell utbildning samtidigt som du studerar på deltid eller kvällstid.

Var kan jag hitta Folkuniversitetet?

Folkuniversitetet finns i över 160 studieorter runt om i Sverige. Detta innebär att du med stor sannolikhet kan hitta en studieort nära dig.

För att ta reda på vilka kurser och utbildningar som erbjuds på en specifik studieort kan du besöka Folkuniversitetets hemsida. Här kan du också hitta information om hur du ansöker till kurserna och vad som krävs för att bli antagen.

Relevanta nyckelord

 • Folkuniversitetet
 • folkbildning
 • deltidstudier
 • yrkesutbildningar
 • språkkurser
 • kreativa kurser
 • kvällstermin

Summering

Folkuniversitetet är en självklar utbildningsform för många som vill utveckla sig både personligt och professionellt men som inte har möjlighet att studera på heltid. Här finns en mängd olika kurser och utbildningar att välja mellan, och möjligheterna att få en formell utbildning är goda. Så om du vill utbilda dig på deltid eller kvällstermin, är Folkuniversitetet definitivt värt att kolla närmare på.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.