Executive MBA - Karriärlyft för dig som redan har jobb

Att ta sig vidare i karriären kan vara en stor utmaning, men att få tid och energi över för att ta examen kan vara ännu svårare. Om du redan har ett jobb att sköta kan en Executive MBA vara rätt val för dig när du vill uppgradera din karriär utan att behöva lägga ned karriären du redan byggt upp.

Vad är en Executive MBA?

En Executive MBA (EMBA) är en eftertraktad examen för den som redan har jobb och därmed inte har möjlighet att slippa bort från arbetet för att studera i heltid. En EMBA grad brukar ta ungefär två till tre år att slutföra och skiljer sig från en vanlig MBA examen eftersom det riktar sig mot chefer med erfarenhet från arbetslivet.

Det betyder att EMBA kurser är mer inriktade på realistiska och praktiska problem i affärsvärlden samt att de ofta inkluderar möjligheter att samverka och nätverka med likasinnade från liknande bakgrunder.

Varför ska man ta en Executive MBA?

En EMBA grad kan vara det perfekta valet för den som redan befinner sig i arbetslivet och vill ta nästa steg i karriären. Fördelarna med en EMBA är många då de inte bara stärker ens CV och ökar ens chanser att få en högre lön, utan de sätter även individen i en position att ta över ledarskapsroller och positioner på högsta nivå.

Det innebär att en EMBA examen är ett ovärderligt verktyg för den karriärinriktade individen som redan har ett jobb och vill ta sig vidare till nästa nivå inom arbetslivet.

Vad kan man förvänta sig av en Executive MBA utbildning?

EMBA kurser är utformade för att möta de specifika behoven för chefer med erfarenhet och är därför mer inriktade på problem och utmaningar som ofta uppstår i arbetslivet. En del av kurserna kan inkludera hantera personal, "soft" och "hard" skills samt att utforma strategier och planer för affärsutveckling.

Man kan även förvänta sig att det finns fokus på internationell verksamhet och marknadsföring över nationsgränserna. Dessa färdigheter är avgörande för att utveckla och genomföra strategier för expansion och tillväxt av företag samt att ingå i transnationella projekt och ekonomiska relationsavtal.

Relevanta nyckelord

  • Executive MBA grad
  • Executive MBA utbildning
  • Karriärinriktad utbildning
  • Chefsutbildning
  • Affärsutveckling
  • Ledarskap
  • Internationell verksamhet

Sammanfattning

Att ta en EMBA examen kan vara det perfekta valet för den karriärinriktade individen som vill få verktygen och möjligheterna att ta sig vidare i karriären utan att behöva lämna det jobb man redan har. Det är en eftertraktad examen som ger eleverna fördelar som många andra examina saknar. Om du vill ta nästa steg i arbetslivet, överväg en EMBA examen.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.