Lär dig Excel gratis - en komplett guide till Excelkurs

Excel är ett av de mest använda verktygen inom affärs- och industribranschen. Men, för att till fullo kunna utnyttja allt som Excel har att erbjuda behöver man ha en viss kunskap i programmet. Lyckligtvis finns det många gratis resurser för att lära sig Excel online. Här är en komplett guide till Excelkurs online, inklusive tips och resurser för att lära sig Excel gratis.

Gratisresurser för att Lära sig Excel

Det finns många gratis resurser online för att lära sig Excel. Här är några förslag på var man kan hitta kostnadsfri utbildning:

Microsoft Excel Online Training

Microsoft själva erbjuder gratis online utbildning i Excel på sin hemsida. De har flera olika kurser att välja mellan, baserat på färdighetsnivån. Deras gratis online kurser inkluderar tips, tricks och handledning för att lära Excel från grunden. I slutet av kursen får du också en examen, som är perfekt att lägga till i ditt CV.

YouTube

YouTube är inte bara för underhållning - det är också en fantastisk resurs för att lära sig saker gratis. Det finns många kanaler och användare som har skapat videor på hur man använder Excel, och hur man löser olika problem som kan uppstå. När man har hittat en bra kanal eller användare, kan man prenumerera på deras olika videor för att få mer enhetlig och systematisk utbildning.

Excel Central

Excel Central är en annan sida fylld med klasser och träningsprogram för Excel. Här finns det både betalda och gratis utbildning. Generellt bjuder gratis-kurserna på grundläggande färdigheter. Dock, om man är villig att betala för premiumutbildning kan man få tillgång till mer avancerad kunskap i Excel, samt personlig feedback från experter.

Tips för att Lära sig Excel

Öva mycket

Kunskapen i Excel kommer inte över en natt. Ett tips för att öva mycket är att använda Excel i vardagslivet för att förfina dina kunskaper. Det kan vara något så enkelt som att göra räkenskapsböcker, eller att organisera en lista till en fest. Genom att använda Excel i vardagslivet lär du dig inte bara praktiska färdigheter, utan också hur du använder programverktygen i verkliga situationer.

Använd Funktionsbiblioteket

Funktionsbiblioteket i Excel innehåller hundratals olika koder som kan hjälpa dig att göra arbetet snabbare och effektivare. Genom att lära sig några av de vanligaste funktionerna, som SUM och AVERAGE, spara du inte bara tid när du gör arbetet, men du lär dig också att använda och manipulera data i en mer sofistikerad nivå.

Gå med i en Online Community

Att gå med i en online-community eller grupp av Excel användare kan ge dig tips, tricks och feedback från andra som också använder programmet. Det finns många olika online-communities som är speciellt inriktade på Excel-användning, och de kan vara mycket hjälpsamt när det gäller att lära sig Excel och hålla sig uppdaterad på de senaste trenderna.

Relevanta Nyckelord

  • Excelkurs gratis
  • Lär dig Excel online gratis
  • Gratis Excel träningskurser
  • Excel för nybörjare
  • Excel vid avancerad nivå
  • Microsoft Excel online kurs
  • Funktionsbibliotek Excel

Sammanfattning

Genom att använda de resurser och tips som beskrivs i denna artikel, kan du lära dig Excel gratis online. Övning, användning av funktionsbiblioteket och engagemang i en online-community kan hjälpa dig att bli en excel-expert, och använda programmet på en avancerad nivå.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.