Gratis Excel-övningar för att förbättra din kunskap i programmet

Excel är ett av de mest använda programmen i näringslivet och har en stor inverkan på dagliga arbetsuppgifter. För att utveckla och förbättra dina färdigheter i Excel, är det en bra idé att öva på olika funktioner och formler som används i programmet. Men var kan man hitta gratis Excel-övningar? Här är några platser som erbjuder högkvalitativa Excel-övningar som är gratis och tillgängliga för alla.

Hitta gratis Excel-övningar på Microsofts webbplats

Microsoft erbjuder en gratis Excel-självstudiekurs på sin webbplats. Kursen innehåller omfattande lektioner med övningar som omfattar allt från grundläggande funktioner till avancerade formler. För att använda den här kursen behöver du bara ha tillgång till en kopia av Microsoft Excel. Kursen är utformad för att vara lätthanterlig, och kräver ingen förkunskap om Excel.

Skapa en grundläggande kalkylblad

En grundläggande övning för att starta din Excel-utbildning är att skapa ett kalkylblad. Detta är en mycket enkel övning som hjälper dig att bekanta dig med Excel's användargränssnitt.

Formatera en Excel-tabell

En annan nybörjarövning är att lära sig formatera och redigera en Excel-tabell. Detta inkluderar att välja rader, kolumner och celler; att redigera text och formatering; och att använda autofyllningsfunktionen.

Skapa en pivot-tabell och -diagram

En avancerad övning som hjälper dig att förstå och utnyttja Excel's dataanalysverktyg är att skapa en pivot-tabell. Denna övning kommer att lära dig att använda det här verktyget för att sammanfatta och analysera stora mängder data, vilket kan vara ovärderligt i ditt professionella arbete.

Lär dig Excel på Youtube

Youtube är en av de bästa plattformarna för att lära sig någonting online, inklusive Excel. Det finns många utbildningskanaler som specialiserar sig på Excel, inklusive ExcelIsFun, som har över 500 000 prenumeranter. De erbjuder en mängd olika Excel-lektioner för alla nivåer av användare och täcker allt från grundläggande funktioner till avancerade formler.

Lär dig Excel-funktioner och formler

En övning som du kan använda för att förbättra dina Excel-färdigheter håller på att lära dig grundläggande funktioner och formler. Detta inkluderar att gå igenom vanliga formler som SUM, IF, och VLOOKUP, samt mer avancerade formler som INDEX, MATCH och ARRAY.

Skapa ett budgetark i Excel

En annan övning som är praktisk och hjälper dig att förstå Excel's grundläggande funktioner är att skapa ett budgetark. Detta kräver att du använder SUM-formel, avdrag, och andra funktioner för att skapa en simpel men kraftfull budgetmall som kan vara användbar för din egen personliga ekonomi.

Skapa en finansiell modell i Excel

En avancerad övning som kommer att hjälpa dig att förstå Excel's styrka som verktyg för finansiell modellering är att skapa en finansiell modell. Detta kommer att kräva att du använder flera Excel-funktioner och formler, inklusive avancerade matematiska formler, för att bygga en realistisk modell av en ekonomisk scen.

Relevanta nyckelord

  1. Excel-övningar
  2. Excel-självstudier
  3. Excel-funktioner och formler
  4. Skapa en budgetmall i Excel
  5. Finansiell modellering
  6. Excel-tabellformatering
  7. Skapa Pivot-tabell och -diagram

Sammanfattning

Genom att använda ovannämnda gratis Excel-övningar kan du utveckla och förbättra dina färdigheter i programmet. Oavsett om du vill lära dig grundläggande funktioner eller behöver hjälp med en mer avancerad övning som finansiell modellering, finns det många resurser tillgängliga online. Använd dessa resurser för att ytterligare förbättra din kunskap inom Excel, och förbättra således dina chanser att lyckas inom kariär och arbete.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.