Succé i arbetslivet med en Excel Kurs | Karriärpiloterna

Att lära sig Excel är en av de mest värdefulla och eftertraktade kompetenserna i arbetslivet idag. Oavsett om du arbetar inom ekonomi, marknadsföring eller försäljning är Excel en av de mest använda software-verktygen i världen. Det kan hjälpa dig att effektivisera din arbetsdag och öppna upp för nya och spännande karriärmöjligheter. Men hur kan du lyckas bäst med din Excel kurs? Läs nedan för våra tips och tricks!

Bemästra Grunden

För att verkligen lyckas med en Excel kurs måste du börja med att bemästra grunderna. Detta innebär att du lägger en stabil grund att bygga din kompetens på. Du bör se till att lära dig om de olika funktioner och formler som finns tillgängliga, och komma tillrätta med hur du kan använda dem i praktiken.

En bra strategi här är att leta upp några av de bästa onlinekurserna som finns tillgängliga, och sedan boka in tid varje dag under några veckors tid för att studera och öva. Du kan även kolla med din arbetsgivare om de har några interna kurser eller utbildningar som erbjuds.

Topp 3 viktiga formler att lära sig

 1. SUMMA: Summerar en serie med tal.
 2. MEDIAN: Hittar mittenvärdet i en serie med tal.
 3. MAX/ MIN: Hittar största respektive minsta värdet i en lista med data.

Använd Excel i Praktiken

När du väl har bemästrat grunderna måste du börja använda Excel i praktiken. Detta innebär att du använder Excel i ditt arbete och löser verkliga problem och utmaningar. Detta är också en bra tidpunkt att börja utforska alla funktioner och formler som du nyligen har lärt dig.

Du kan exempelvis försöka skapa olika budgetmodeller eller analysera försäljningsdata för att identifiera möjligheter till optimering. Ett tips är även att söka efter relevanta Excel-mallar och exempel online för att få inspiration och lära dig av experterna.

Hitta inspiration och mallar online

 • Smartsheet - Gratis Excel-mallar för alla användningsområden.
 • Microsoft Office - Många gratis Excel-mallar tillgänglig online.
 • Excel Campus - Mycket detaljerade Excel mallar och exempel för alla användare.

Lär Av Andra Experter

Slutligen är det viktigt att lära sig från andra experter på området, för att få en djupare och mer avancerad förståelse. En enkel metod för detta är att prenumerera på relevanta bloggar eller YouTube-kanaler som fokuserar på Excel och dess användning.

Du kan även söka efter relevanta Meetups och workshops där du kan träffa experterna och lära dig av deras erfarenheter. Det finns också många online-communities och forum där du kan ansluta dig och ställa frågor till andra Excel-användare.

Topp Bloggar att följa

 1. Exceljet - En av de mest populära Excel-bloggarna på nätet med hundratals guider och artiklar.
 2. Trump Excel - Mycket användbar resurs för alla som vill lära sig Excel från grunden.
 3. Chandoo - En mycket känd Excel-guru som skriver om allt från datavisualisering till avancerade dashboard-designer.

Relevanta Nyckelord

 1. Excel Kurs
 2. Microsoft Excel
 3. Budget Modellering
 4. Datavisualisering
 5. Office 365
 6. Excel Tips och Tricks
 7. Excel-formler

Sammanfattning

Att bemästra Excel kan öppna för nya och spännande karriärmöjligheter. Genom att bemästra grunderna, använda Excel i praktiken och lära av andra experter kan du bli en verklig expert. Så vad väntar du på? Boka en Excel kurs idag och börja lära dig en av de mest värdefulla och användbara programmen i arbetslivet.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.