Lär dig Excel gratis - På din egen tid och plats

Excel är en av de mest använda programvarorna i världen. Det är därför det inte är förvånande att användandet av Excel finns på så många CV. Det finns dock en problematik. Att ha en grundläggande förståelse av Excel är en sak, men att verkligen veta hur man använder programvaran på en hög nivå är något helt annat. Det är här vi kommer in.

I den här artikeln hjälper vi dig att hitta de bästa gratis Excel-kurserna som finns därute. Vi täcker också de bästa tipsen och tricksen för att du ska kunna lära dig hur man använder Excel på en hög nivå.

Gratis Excel-kurser på nätet

Det finns många platser som erbjuder gratis Excel-kurser, men vi har sammanställt en lista över några av de bästa.

1. Microsofts egen utbildningssida

Den här sidan har allt från grundläggande Excel-kurser till avancerade kurser som är kostnadsfria. Det finns också videotutorials och övningar för att hjälpa dig att verkligen förstå hur du kan använda Excel på en hög nivå

2. LinkedIn Learning

LinkedIn Learning har en stor samling av onlinekurser, inklusive många gratis Excel-kurser. Du kan lära dig att skapa avancerade diagram, skapa pivot-tabeller och meget mer med hjälp av vägledning från erfarna Excel-tränare.

3. Udemy

En gratis Excel-kurs på Udemy kan hjälpa dig att förbättra din grundläggande förståelse av Excel eller vidareutveckla dina färdigheter.

Tips och tricks för att bli en Excel-expert

1. Använd kortkommandon

Det är enkelt att googla och hitta Excel-kortkommandon. Genom att använda kortkommandon kan du öka hastigheten när du arbetar i Excel och spara tid.

2. Skapa en Pivot-tabell

En Pivot-tabell är ett avancerat verktyg som hjälper dig att analysera stora datamängder på en enkel och effektiv sätt.

3. Använd Conditional Formatting

Conditional Formatting är ett verktyg som hjälper dig att snabbt identifiera data som är viktig för dig. Du kan hitta det under menyn Start > Conditional Formatting.

Relevanta nyckelord

  • Gratis Excel-kurser
  • Excel-tips och tricks
  • Utbildning Excel online
  • Gratis Excel-lektioner
  • Microsoft Excel-utbildning

Summering

Att lära sig Excel gör en stor skillnad i ditt liv och din karriär. Det är ett verktyg som är användbart oavsett i vilken sektor du arbetar. Och nu när du vet hur du kan hitta gratis Excel-kurser och vad du ska lära dig när du väl har hittat dem, är det dags att plocka upp musen och börja excel-lera! Lycka till!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.