Exceltips - Så här kopierar du en formel nedåt

Utbildning är en ständigt pågående process, och när det gäller det för oss människor att lära oss nya tekniker och färdigheter är Excel inte ett undantag. Excel erbjuder ett brett spektrum av funktioner, tekniker och verktyg som kan hjälpa användare att öka sin produktivitet och effektivitet. En av de mest användbara teknikerna som många användare behöver lära sig är hur man kopierar en formel enkelt nedåt i kalkylbladet.

Steg för steg guide för att kopiera en formel nedåt i Excel

Att kopiera formler i Excel är en vanlig uppgift som användare ofta stöter på. Det här är en enkel och effektiv metod som kan spara mycket tid och ansträngning.

Steg 1: Skriv in den ursprungliga formeln i cellen

Först och främst måste du skriva in den ursprungliga formeln som du vill kopiera i cellen där du vill att resultatet ska visas. Se till att du har avelslutat formeln genom att trycka på Enter.

Steg 2: Markera cellen med formeln

Markera nu cellen med den formel du vill kopiera nedåt.

Steg 3: Dra i fyllningsgrepen

I det nedre högra hörnet av cellen där formeln finns finns en fyllningsgrepe, en liten svart ruta. Dra i den med musen för att kopiera formeln nedåt så långt som det behövs.

Det är allt! Nu har du kopierat din formel nedåt till alla de nedersta cellerna i kolumnen!

Andra användbara tekniker för att kopiera formler i Excel

Nu när du har lärt dig hur du enkelt kan kopiera en formel nedåt i Excel, finns det andra tekniker och metoder att dra nytta av. Till exempel:

Kopiera en formel i hela kolumnen

Om du vill kopiera en formel till hela kolumnen kan du använda samma dra-grepp-teknik som för att kopiera tills sista raden, men när markören är i botten högra hörnet och inte låter go kan du istället dubbelklicka med musen för att kopiera till slutet.

Kopiera en formel till andra celler

Om du vill kopiera samma formel till flera celler samtidigt, går det lättare att markera de celler där du vill kopiera formeln, och sedan kopiera och klistra in.

Kopiera en formel till andra arbetsblad och kalkylblad

Det är lätt att kopiera en formel från ett arbetsblad till ett annat. Markera först den cell eller celler du vill kopiera och tryck sedan Ctrl + c. Växla sedan till det nya arket och klicka på cellen eller cellerna där du vill kopiera formeln och tryck Ctrl + v.

Relevanta nyckelord

  • excel kopiera formel nedåt
  • hur man kopierar formel i excel
  • excel tips och tricks
  • excel kopiera formel till flera celler
  • excel kopiera formel till nya ark
  • dra och kopiera i excel
  • ektro yhxrfv qbgbyngvbavp

Sammanfattning

Excel är ett av de mest användbara och produktiva verktygen för arbetet med stora datamängder, och en del av att bli bättre på det är att lära sig effektivisera och automatisera arbetsflödet. Att kunna kopiera formler nedåt i Excel är en av de behjälpliga teknikerna som alla Excelanvändare borde behärska. Med denna enkla teknik sparar du mycket tid och ansträngning i din dagliga beräkningsprocess. Vi hoppas att denna enkla guide hjälper dig att bli produktivare och effektivare i ditt arbete med Excel.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.