{{site.name}}

Slut med ryggsmärtor – Så här hjälper ergonomisk utbildning dig på jobbet


slug: ergonomisk-utbildning-pa-jobbet title: Slut med ryggsmärtor – Så här hjälper ergonomisk utbildning dig på jobbet meta-description: Få en smärtfri arbetsdag med ergonomisk utbildning på jobbet. Vi berättar hur du kan undvika ryggproblem med hjälp av rätt arbetsposition.


Oförutsedda pauser i arbetsveckan på grund av ryggsmärtor är inte bara störande, utan har också en negativ inverkan på både produktivitet och välbefinnande. Majoriteten av oss tillbringar långa timmar på kontoret vid datorn och detta kan i många fall leda till slitage och skador på kroppen. En imponerande lösning är att investera i en ergonomisk utbildning. Denna artikel ger dig en översikt över hur du kan undvika ryggproblem med hjälp av rätt arbetsposition.

Hur ergonomisk utbildning kan hjälpa dig på jobbet

Ergonomi på jobbet koncentrerar sig på att förhindra skador och främja en optimal arbetsposition. Det hjälper i att se till att en anställd har rätt verktyg och utbildning för att upprätthålla en effektiv arbetssituation samtidigt som belastningarna på kroppen minskas. Med en ergonomisk utbildning kan man lära sig att stillasittande arbete kan vara skadligt och det finns viktiga faktorer att vara medveten om - till exempel ergonomiskt kontorsmaterial och möblering.

En ergonomisk utbildning lär dig ser om det finns någon risk för skada och lär dig tekniker som rör att förbättra och stödja kroppens hållning. Utöver det kan du också få vägledning på individbasis och anpassa dina arbetsmetoder på ett sätt som fungerar för dig, så att du inte bara är så effektiv som möjligt utan också bevarar din hälsa.

Få orden på din sida med hjälp av ergonomisk utbildning på jobbet

Att arbete på ett korrekt och ergonomiskt effektivt sätt är viktigt för att minska risken för skador och sjukdomar som kan uppstå genom skadliga arbetsmetoder. Få orden på din sida genom att upprätthålla korrekt hållning på jobbet. Nedan är några användbara tekniker som du kan använda dig av under din arbetsdag.

Tekniker du kan använda på jobbet

 1. Håll huvudet upprätt och rakt, och undvik att klämma ihop telefonen mellan örat och axeln.
 2. Korrekt avstånd från datorskärmen är viktigt. En tumregel här är att armbågsdynan och ögonen bör vara i linje med skärmen, vilket innebär att skärmen står på en behaglig höjd.
 3. Minsk belastningen på ryggkotorna genom att sitta på en stol som stöder nedre delen av ryggen och undvik att sitt under en lång periods perioder. Ta en promenad under rasten för att minska trycket på dina ben - och ryggmuskulatur.
 4. Var noga med att ha en armstöd på din stol för att avlasta axlarna och armarna när du arbetar på ditt skrivbord.
 5. Byt regelbundet position för att undvika belastning på ensidiga kroppsbrygder.

Relevanta nyckelord

 • Ergonomisk utbildning
 • Korrekt kroppshållning
 • Sittande arbete
 • Riskfaktorer på jobbet
 • Arbetsrelaterade ryggbesvär
 • Hälsa på arbetsplatsen

Sammanfattning

Ergonomisk utbildning är en grundläggande faktor för att upprätthålla en korrekt arbetsposition och minska risken för skador. Rätt hållning på jobbet är en av de viktigaste faktorerna för att skydda dig mot arbetsrelaterade skador och sjukdomar. Genom att följa näringsriktiga tekniker som att sitta på en stol med stöd, ha rätt avstånd till datorskärmen och bli medveten om belastningsrisker genomförs en arbetsdag med bättre hälsa och produktivitet. Ta hjälpa av ergonomisk utbildning på jobbet och släpp ryggsmärtor.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.