Ergonomi på arbetsplatsen: tips för att förebygga obehag och smärta

När det kommer till arbete och produktivitet är en bra arbetsplatsnivå lika viktig som tillräckligt med sömn och bra kost. Från att minska risken för muskel- och ledskador till att öka produktiviteten och minska trötthet på jobbet kan bra ergonomi ha fantastiska effekter på både arbetsplatser och anställda.

Här är några tips på hur du kan förbättra din ergonomi på arbetsplatsen och undvika smärta och obehag:

Justera ditt skrivbord och stol

Det första du bör göra är att justera höjden på ditt skrivbord och stol. Se till att ditt skrivbord är högt nog för att dina armbågar ska vara i rätt höjd för tangentbordet och att skärmen är på ögonnivå. Din stol bör också vara inställd på rätt höjd och stödja din rygg för att minska risken för ryggsmärta.

Varierad ställning

Att sitta still samma position under en lång period innebär att kroppen kan börja kännas stel och smärtsam. Ställt dig upp regelbundet för att sträcka på benen och röra dig lite.

Använda stödutrustning

Att ha rätt stödutrustning vid skrivbordet kan hjälpa dig att bibehålla rätt hållning och minska trötthet och obehag. Ett handledsstöd för musen och tangentbordet, fotstöd och ergonomiska böcker kan alla tillsammans förbättra din arbetsmiljö.

Relevanta nyckelord:

  • Ergonomi
  • Arbetsplats
  • Smärta
  • Produktivitet
  • Skrivbord
  • Stol
  • Hållning

Sammanfattning

Genom att förbättra din ergonomi på arbetsplatsen kan du minska risken för smärta och obehag och öka produktiviteten på jobbet. Anpassa skrivbordet och stolen, variera ställningen och använd stödutrustning för att optimera din arbetsmiljö. Kom ihåg att din kropp kommer tacka dig för det!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.