Engelska kurs för nybörjare - Bli flytande på ett roligt sätt!

Vill du lära dig engelska från grunden men känner dig överväldigad av allt som finns att lära sig? Oroa dig inte, det finns flera sätt att ta din engelska från enkel fraser till att bli flytande på ett roligt och enkelt sätt. Här är några tips som kommer att hjälpa dig att ta din engelska till nästa nivå.

Se engelska tv-program med undertexter

Ett av de mest effektiva sätten att lära sig engelska är att se engelska tv-program med undertexter på engelska. På så sätt hör du ordet som uttalas samtidigt som du kan läsa dess stavning. Det gör det lättare att lägga märke till sambanden mellan skrivning och uttal. Du kan också stanna programmet och söka upp ord som du inte känner igen. Ett annat tips är att titta på program som du redan sett på svenska, så du har koll på handlingen och kan fokusera på språket.

Använd engelska filmer som undervisning

Om du föredrar en strukturerad inlärning kan du använda engelska filmer som undervisning. Försök titta på filmer som är anpassade för engelskspråkiga studenter och inkluderar undervisningsmaterial. Det finns också många gratis online-kurser som erbjuder interaktiva övningar och quizzer.

Prata med en engelsktalande person

Att träna dina engelskkunskaper är avgörande om du vill bli flytande. Ett sätt att göra det är att prata med en engelsktalande person. Det kan kännas skrämmande att prata med någon vars modersmål inte är ditt eget, men du kommer att bli förvånad över hur uppskattande och hjälpsamma de flesta människor är. Ta reda på om det finns en lokal engelska klubb eller en möjlighet att ansluta sig till en engelsktalande grupp i ditt område. Om inte, prova olika online-tjänster som Skype eller Zoom.

Prova appen HelloTalk

En annan enkel app som hjälper dig att träna din engelska är HelloTalk. Appen matchar dig med en person som vill språkutbyte. Du kan prata med dem på röst- eller videoklipp eller skriva till varandra på en chattfunktion. Detta är en oerhört användbar resurs för att träna både talar- och skrivfärdigheter.

Lär dig nya ord och fraser regelbundet

Lär dig nya ord och fraser är nyckeln till att bygga en större ordförråd och öka din förståelse för det engelska språket. Prova att lära dig minst fem nya ord och fraser om dagen och använd dem i ett sammanhang. En app som Memorize är ett utmärkt sätt att göra detta.

Använd engelsk media

En annan effektiv metod för att lära sig nya ord och fraser är att använda engelska media som tidningar, bloggar och online-nyheter. Att läsa dessa kommer att hjälpa dig att förstå skillnaden mellan skriftligt och talat engelska samt bygga upp ditt ordförråd.

Sammanfattning

Att lära sig engelska kan tyckas överväldigande, men det finns många sätt att ta det steg för steg. Se engelska tv-program med undertexter, prata med en engelsktalande person, lär dig nya ord och använd engelska media. Med regelbunden träning och övning kommer du att bli flytande på engelska på ett roligt och enkelt sätt.

Relevanta nyckelord

  • Engelska kurs nybörjare
  • Lär dig Engelska
  • Engelsk inlärning
  • Engelska undervisning
  • Engelska ordlista

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.