Ekonomiassistentens arbetsuppgifter - Lär dig allt om ekonomiassistentutbildning

Arbetet som ekonomiassistent är ett självklart val för dem som gillar att arbeta med siffror och som vill vara involverade i ett företags ekonomi. Ekonomiassistenten har många viktiga arbetsuppgifter och spelar en avgörande roll i finansavdelningens funktion. I denna artikel kommer vi att titta på vilka uppgifter en ekonomiassistent har och hur man blir en.

Vad gör en ekonomiassistent?

En ekonomiassistent har många olika arbetsuppgifter. En av de viktigaste uppgifterna är att hantera företagets fakturering och betalningar. Ekonomiassistenten är ansvarig för att se till att fakturorna är korrekta, att betalningarna görs i tid och att kunderna får rätt service. En annan viktig funktion är att hantera kassan och banktransaktionerna. Ekonomiassistenten ser till att företagets bankkonton är i balans och att alla transaktioner är korrekta.

Utbildning och erfarenhet

För att arbeta som ekonomiassistent krävs en stark förståelse för ekonomi samt goda matematiska och organisatoriska färdigheter. Många arbetsgivare ser gärna att man har en eftergymnasial ekonomiutbildning, men det är inte alltid ett krav. Ett annat sätt att få erfarenhet är att arbeta som löneadministratör eller på en annan administrativ tjänst inom företaget och sedan utveckla sin karriär till att bli en ekonomiassistent.

Programvara

Ekonomiassistenter använder olika programvaror för att hantera ekonomiuppgifter. Det kan vara allt från Excel till mer avancerade program som SAP eller Visma. Allmänna datorkunskaper är ett krav för att kunna använda dessa program.

Ekonomiassistentutbildning

Om du vill satsa på en karriär som ekonomiassistent är en utbildning definitivt en god idé. Det finns många olika ekonomiassistentutbildningar att välja mellan, både på universitet och i företagsintern utbildning. En utbildning ger dig en god förståelse för ekonomi och redovisning samt ger dig möjlighet att lära dig mer avancerad programvara som SAP eller Visma.

Relevanta nyckelord

  • Ekonomiassistent
  • Ekonomiassistentutbildning
  • Fakturering
  • Banktransaktioner
  • SAP
  • Visma

Sammanfattning

Att arbeta som ekonomiassistent innebär att man har en viktig roll i företagets ekonomi. En ekonomiassistent hanterar fakturering och betalningar samt säkerställer att företagets bankkonton är i balans. Utbildning och erfarenhet är viktiga faktorer för att lyckas i rollen, liksom goda organisatoriska och matematiska färdigheter. En ekonomiassistentutbildning kan hjälpa dig att ta din karriär som ekonomiassistent till nästa nivå.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.