E-postetikett - Så här gör du för att upprätthålla ett professionellt bemötande via e-post

E-post har blivit ett av de viktigaste sätten att kommunicera i arbetslivet. Vi skickar e-post för att kontakta kunder, leverantörer, chefer och kollegor, och det har blivit allt vanligare att vi använder e-post istället för telefon eller personliga möten. Men det är en fin linje mellan en professionell e-post och en oprofessionell e-post. Här kommer våra bästa tips på hur du kan upprätthålla ett professionellt bemötande via e-post.

Skriv en tydlig ämnesrad

Ämnesraden är det första din mottagare ser när hen får din e-post. Se till att skriva en tydlig och beskrivande ämnesrad som ger mottagaren en idé om vad mejlet handlar om. På så sätt blir det lättare för mottagaren att prioritera sin inkorg och förstå vad som förväntas av dem i ditt mejl.

Exempel på en tydlig ämnesrad:

"Bokning av konferensrum för möte den 15:e"

Använd en professionell e-postadress

Ett annat viktigt sätt att upprätthålla en professionell e-postetikett är att använda en e-postadress som är kopplad till din arbetsplats eller organisation. Undvik att använda en personlig e-postadress som innehåller roliga eller oprofessionella ord. Detta kan ge ett dåligt intryck av din organisation och dess kultur.

Använd en hövlig och professionell ton

Det är viktigt att du väljer rätt ton i ditt mejl. För att upprätthålla en professionell e-postetikett ska du alltid vara hövlig och professionell i ditt språk. Var försiktig med din ton, särskilt i kontroversiella ämnen eller om du har starka känslor om ämnet. Det är också viktigt att du undviker att vara alltför informell och undviker slang i ditt mejl.

Här är några exempel på en professionell ton:

"Tack för din medverkan i mötet igår" "Vi uppskattar ditt samarbete i detta projekt" "Jag skulle vilja diskutera detta ämne med dig personligen"

Var försiktig med stavning och grammatik

När du skriver ett mejl, ha alltid som mål att skriva ett korrekt meddelande. Dubbelkolla stavning och grammatik innan du skickar, och använd stavkontrollen i din e-postservicentjänst. Enkla stavfel kan ge ditt mejl ett oprofessionellt intryck.

Undvik dessa vanliga stavfel:

"Din" istället för "du" "Verkliget" istället för "verkligen" "Ängligt" istället för "angeläget"

Relevanta nyckelord:

  • E-postetikett
  • Professionell e-post
  • Ämnesrad
  • Ton i mejl
  • Korrekt stavning
  • Grammatik
  • E-postadress

Sammanfattning

Det finns många faktorer att tänka på när du skickar mejl. Det är viktigt att upprätthålla en professionell ton i din e-postkommunikation, och undvika att vara alltför informell eller använda oprofessionella ord. Se till att du alltid använder en tydlig ämnesrad, och att du skriver i korrekt stavning och grammatik. Genom att följa dessa tips kan du lätt upprätthålla en professionell e-postetikett som hjälper dig att skapa ett gott intryck av dig och din organisation.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.