Så funkar distansutbildning till controller - Tips och råd

Söker du en utbildning som passar ditt liv och samtidigt ger dig karriärmöjligheter? En utbildning till controller är ett utmärkt val eftersom det är en yrkeskategori som efterfrågas av både små och stora företag. I en alltmer automatiserad värld ligger det utmärkta möjligheter för att människor med förmågor inom ekonomistyrning ska ta plats i olika verksamheter.

Genom den här artikeln får du tips och råd på hur du kan gå tillväga för att hitta en utbildning som passar dig på distans. Vi går igenom praktiska saker som du behöver ha koll på under din studietid och vad som kan ge dig konkurrensfördelar på arbetsmarknaden.

Så fungerar utbildning på distans

Att studera på distans kräver en hel del självdisciplin och eget ansvar. Det är viktigt att du har struktur och är motiverad för att ta dig igenom utbildningen. Det finns dock flera fördelar med att läsa på distans. Du kan till exempel ta del av utbildningen oberoende av var du befinner dig, vilket innebär att det är idealiskt för dig som vill kunna studera vid sidan av jobbet eller andra sysslor.

Många utbildningar på distans är flexibla i formen och går att anpassa efter ditt eget schema. Detta innebär att du kan läsa när du själv vill och på så sätt kan du lägga tiden till de tider på dygnet som passar dig bäst.

Det finns flera universitet och högskolor i Sverige som erbjuder utbildningar på distans till controller. Det går också att hitta kurser på plattformar som Coursera och Udemy.

Saker att tänka på under studietiden

Att studera på distans kräver att du har självdisciplin och planering. Här är tre tips som hjälper dig på vägen:

1. Skapa en studierutin

Ett tips för att hålla fokus på studierna är att skapa en studierutin som passar dig och dina andra åtaganden. Utöver det är det viktigt att skapa en studieplats där du kan koncentrera dig.

2. Håll koll på kommunikationen

Undvik att göra dig osynlig under kurserna. Se till att skapa en god kommunikation mellan dig och dina kurskamrater samt lärare. Detta kan till exempel innebära att du deltar i nätverksträffar eller chattar med dina kurskamrater.

3. Skapa ett stödnätverk

Att ha ett stödnätverk under studietiden gör att du känner dig mindre ensam och är en viktig faktor för att känna sig motiverad. Det kan vara allt från en studiekompis till att ta hjälp av tutorer på skolan.

Konkurrensfördelar på arbetsmarknaden

För att ta steget in i yrkeslivet som controller så finns det flera konkurrensfördelar som kan hjälpa dig på vägen. Ett sätt att öka dina chanser på arbetsmarknaden är att ha en kunskapsöversikt. Som controller är det till exempel viktigt att du har koll på både hur man tolka data och hur data bör tolkas.

En annan konkurrensfördel är praktisk erfarenhet. Försök att ta tillfället i akt under studietiden att få praktisk erfarenhet. Det kan du göra genom att ta kurser med praktik eller genom att söka praktikplatser på företag inom ditt område.

Relevanta nyckelord

  • controller utbildning distans
  • utbildning controller online
  • controller utbildning utan campus
  • ekonomistyrning distans
  • controller yrkeskår

Sammanfattning

En utbildning till controller är en utmärkt val för den som söker ett yrke med stora karriärmöjligheter. Att läsa på distans är ett flexibelt alternativ som passar dig som vill kunna studera vid sidan av jobbet. Det är viktigt att du skapar en studierutin och håller kommunikationen öppen med kurskamrater och lärare. För att öka dina chanser på arbetsmarknaden bör du ha koll på konkurrenterna och ta tillfället i akt att få praktisk erfarenhet under studietiden.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.