Bli mäklare på distans – En guide till en flexibel utbildning

Att bli en fastighetsmäklare är en dröm för många som vill ha en karriär inom fastighetsbranschen. Men vad händer om du inte-kommer i kontakt med lämpliga klassrumskurser eller om du inte har tid att delta i fysiska utbildningar? Det är här utbildning på distans kommer in i bilden.

Med utbildningen på distans kan du lära dig allt om fastighetsmäklarverksamheten utan att sitta i ett klassrum. Distansutbildning erbjuder en flexibel tidslinje och gör det möjligt för dig att klara av utbildningskraven medan du arbetar på andra projekt. Följ vår guide för att lära dig hur du kan bli en mäklare på distans.

Grundläggande krav för att bli en mäklare på distans

Bli en fastighetsmäklare på distans innebär att du måste uppfylla vissa minimikrav. Även om dessa krav kan variera beroende på var du befinner dig, är de grundläggande kraven desamma. För att bli en registrerad mäklare måste du ha följande:

 • En kandidatexamen / förberedande kurs inom fastighetsförvaltning eller en relaterad utbildning.
 • Erfarenhet av fastighetsbranschen eller mäklarbranschen (vanligtvis tre år eller mer).
 • Genomfört en fastighetsmäklarkurs.
 • Godkända certifikat av den relevanta auktoriteten.
 • En juridisk grundkurs är också användbar eftersom det kommer att ge dig en friktionsfri utgångspunkt för förståelse av fastighetsförvaltningslagen.

Genom att uppfylla dessa grundkrav är det möjligt att uppnå din dröm om att bli en mäklare.

Välj rätt distansutbildningsprogram

Det finns en mängd olika distansutbildningsprogram för blivande fastighetsmäklare. Det är viktigt att välja rätt program för att ha en tillförlitlig utbildning. Utbildningsprogrammen bör innehålla följande kurser:

 • Introduktion till fastighetsmarknaden och dess lagar
 • Fastighetsvärdering tekniker
 • Kontraktslärning för fastighetsmäklarprocessen
 • Säljtekniker och affärstaktik för att hantera potentiella kunder.

Om det behövs kan du söka extra onlinekurser som hjälper dig att förstå mer om fastighetsförvaltningslagen och andra liknande ämnen. Var säker på att välja program som är ackrediterade och erkända av olika fastighetsauktionsmyndigheter.

Använd onlineutbildningsplattformar

Onlineutbildningsplattformar som Udemy och Coursera erbjuder en stor mängd olika onlinemäklarkurser. Dessa kurser är utformade av högkvalitativa lärare som garanterar noggrann utbildning.

Du kan också gå med i olika onlineutbildningsplattformar som specialiserat sig på att erbjuda kurser och utbildningar för fastighetsmäklare.

Bygg nätverk och erfarenhet

Utöver att ta kurser på distans bör du också bygga på din erfarenhet genom att vara frivillig för olika projekt eller företag. Detta ger dig möjlighet att träffa potentiella kunder och andra professionella inom fastighetsbranschen.

Det är också viktigt att delta i relevanta seminarier och andra motsvarande evenemang. Dessa kommer att ge dig möjligheter till att träffa andra branschutövare och lära dig mer om den senaste teknologin och trenderna inom fastighetsbranschen.

Relevanta nyckelord

 • Distansutbildning
 • Fastighetsmäklare
 • Mäklarutbildning
 • Onlinekurser för Fastighetsmäklare
 • Fastighetsförvaltningslagen

Sammanfattning

Att bli en mäklare på distans är ett utmärkt val för alla som vill ha en flexibel utbildning. Med rätt kursplan och lämpliga verktyg är det möjligt att uppnå dina karriärmål på kort tid. Så var inte rädd för att ta initiativ. När allt kommer omkring är det bara du som kan forma din framtid som en professionell fastighetsmäklare.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.