Så här fungerar ett disk test för utbildning - Lär dig allt med vår guide

När det gäller att avgöra den bästa kandidaten för en specifik profil, lägger företag, skolor och andra organisationer vikt vid flera aspekter. Exempelvis personliga intervjuer och uppgiftsbaserade bedömningar används ofta för att välja kandidater som passar för en viss position. Men vad händer om organisationen behöver testa en stor mängd människor och i en snabb takt?

Därför uppstod disk-test eller DISC, en metod för att snabbt och effektivt sortera in kandidater i specifika kategorier. Det kan användas för att analysera personligheter, beteenden, kommunikationsförmåga och mer. I denna artikel kommer vi att diskutera om disk-test för utbildning och dess användning.

Fördelar med användningen av disk-test för utbildning

Om man vill välja rätt person för en viss position, är det viktigaste att man har en mycket klar bild av vad de söker. Det finns flera fördelar med att använda disk-test för att avgöra vilka som passar för ett jobb och vilka som inte passar.

 • Effektivitet: Disk-test är en av de mest effektiva metoderna tillgängliga för att screena och välja kandidater, vilket hjälper till att minska tiden och ansträngningen som behövs för att välja kandidater.
 • Standardiserade betyg: Disk-test är en standardiserad metod för utvärdering, som används över hela världen, vilket ger en jämförbarhet när man ska utvärdera kandidater.
 • Minskar kandidatpoolen: Disk-test kan hjälpa till att snabbt minska kandidatpoolen, vilket sparar tid och resurser vid urvalsprocessen.
 • Förbättrar arbetsmiljön: Disk-test kan hjälpa till att bygga en positiv arbetsmiljö genom att identifiera kompetenser som kan stödja teamets dynamik.

De viktigaste testerna för utbildning

Följande är de vanligaste typerna av disk-test för utbildning:

Dominera (D) disk-test

D-typen ses som självsäker, fokuserad, målinriktad och beslutsam. De tenderar att vara disciplinerade med höga standarder för sig själva och andra. Därför kan D-test hjälpa till att identifiera personer som är framåtsträvande och självgående.

Inflytande (I) disk-test

I-testet används för att identifiera egenskaper som framgångsrik kommunikation och övergripande anslutning till andra. Personer med höga I-testresultat tenderar att vara populära, spontana och inflytelserika, vilket kan vara bra för ledarskap och teamarbeten.

Stabilitet (S) disk-test

S-typen ses som medkännande och ansvarstagande med en försiktig natur. Dessa människor är oftast bra på att upprätthålla en miljö fri från stress och konflikt och kan därför arbeta bra i teamarbete, kundtjänst eller liknande miljöer.

Hörnsten (C) disk-test

C-testet används för att identifiera detaljorienterade och analytiska individer. C-typen tenderar att ha höga standarder för kvaliteten på deras arbete, vilket kan göra dem till de mer lämpliga kandidaterna för positioner som kräver noggrannhet och detaljer.

Relevanta nyckelord

 • Disk-test för utbildning
 • Personlighetstester för utbildning
 • Kompetensutvärdering för utbildning
 • Arbetsmiljö i utbildning
 • Utvärderingsverktyg för utbildning
 • Talangidentifiering för utbildning
 • Rekrytering för skolor

Sammanfattning

Disk-testet har förbättrat urvalsprocessen för att välja rätt kandidater för positioner som är komplexa och kräver en viss färdighetssats. Genom att snabbt identifiera kandidater med lämpliga personlighetsdrag, kan företag och skolor enkelt bygga till en passande arbetsstyrka eller klassrum. Att använda disk-test som en urvalsprocess kan minska urvalstiden, göra de återstående kandidaterna mer lättjämförbara och bidra till att skapa en positiv arbetsmiljö.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.