Allt du behöver veta om DISC modellen test | Marknadsledande utbildning

När det kommer till personlig utveckling och karriär, kan det vara svårt att veta var man ska börja. Att ta ett DISC modellen test är en utmärkt startpunkt för att identifiera sina styrkor och svagheter samt förbättra sin kommunikationsstil. Låt oss ta en djupdykning i vad DISC modellen är och hur testet fungerar.

Vad är DISC modellen?

DISC modellen är en identifieringsmodell som kategoriserar individer i fyra olika diskussionstyper: Dominant, Influential, Steady och Compliance. Dessa diskussionstyper beskriver en persons föredragna stil för kommunikation och beteende. DISC avser även individens sociala styrkor, arbetssätt och motivationsfaktorer.

DISC modellen är utformad för att hjälpa individer att förstå hur de relaterar till andra människors beteende genom att identifiera deras egna beteendemönster.

Hur fungerar DISC-testet?

Testet är faktiskt mycket enkelt att utföra. Testet frågar deltagarna hur de skulle agera i olika scenarier, vilket gör att deltagarna kan identifiera olika styrkor och svagheter. Det finns inga "rätt" eller "fel" svar på DISC-testet - det handlar bara om att identifiera beteendemönster som kan hjälpa individer att arbeta på bra sätt med andra.

DISC-modellen har utvecklats för att hjälpa individer att förstå hur de arbetar bäst, vilket också gör det möjligt att förbättra kommunikationen och samarbetena inom en arbetsplats.

Användning av DISC i personalutveckling

Med ökad användning av DISC-modellen inom personalutveckling, erkänner företag nu att det finns mer värde i att investera i personalens professionella utveckling än någonsin tidigare.

En av nyckelfaktorerna i att maximera detta värde är att ha rätt verktyg för att hjälpa personalen att identifiera sina behov och utvecklingsområden. DISC-modelltillämpning inom personalutveckling gör det möjligt att skapa en individuell strategi för professionell utveckling som grundar sig på personens DISC-typ.

Relevanta nyckelord

  • DISC model
  • DISC assessment
  • Personal development
  • Communication skills
  • Employee training

Sammanfattning

Att ta ett DISC modellen test är en utmärkt startpunkt för att identifiera sina styrkor, svagheter och förbättra kommunikationsstilen. Testet använder identifieringsmodellen som kategoriserar individer i fyra olika diskussionstyper. Användning av DISC i personalutveckling hjälper till att skapa en individuell strategi för professionell utveckling som grundar sig på personens DISC-typ.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.