Vad är en diplomatredovisningsekonom? | Lön och utbildning

I dagens samhälle är ordet "ekonom" något som används om en mängd olika arbeten, allt från bankmän och mäklare till kalkylerare och rådgivare. En diplomredovisningsekonom är dock något speciellt: det är en yrkesman som har en grundläggande utbildning inom redovisning och ekonomi, och som har gått vidare för att fördjupa sig i ämnet. De är nu medlemmar i det professionella organet SRF, och deras lön och arbetstider återspeglar detta.

Utbildning för diplomredovisningsekonom

För att bli diplomredovisningsekonom måste du ha en grundläggande utbildning inom ekonomi eller redovisning. Vanligtvis krävs att du har en högskoleutbildning på minst tre år. Efter detta måste du ta en examen från en ackrediterad institution, som tar mellan två och fyra år att slutföra beroende på programmet.

Denna examen ger en djup förståelse för redovisning, economics, revision och företagande, och är oftast det som arbetsgivare letar efter när de anställer nya diplomredovisningseconomer.

Lön för diplomredovisningsekonom

Lönen för diplomredovisningsekonom varierar beroende på var du arbetar, med vilket företag och hur länge du har arbetat som diplomredovisningsekonom. Lönen varierar också beroende på vilken stad eller land du befinner dig i, samt på om du är anställd inom en statlig eller privat organisation.

Men det finns statistik som visar en genomsnittlig lön för denna yrkesroll. En nyutexaminerad diplomredovisningsekonom kan förvänta sig en lön mellan 30 000 och 45 000 kr per månad i större städer i Sverige. Efter några års erfarenhet som diplomredovisningsekonom, kan lönen stiga till uppemot 50 000 kr per månad.

Karriärmöjligheter

Som diplomredovisningsekonom finns det goda möjligheter för en karriär inom ekonomi. Många diplomredovisningseconomer går vidare till att bli KAM (Key Account Manager) eller CFO (Chief Financial Officer). Andra fortsätter att fördjupa sin kunskap inom redovisning för att bli en auktoriserad revisor.

  • Diplomerad redovisningsekonom
  • Diplomerad redovisningsekonom lön
  • Diplomerad redovisningsekonom utbildning
  • Diplomerad redovisningsekonom karriär
  • Diplomerad redovisningsekonom jobb

Sammanfattning

Diplomredovisningsekonomer är högt efterfrågade yrkesverksamma som har gått vidare från en grundutbildning inom redovisning och ekonomi för att fördjupa sin kunskap. Dennes lön ökar med tiden och erfarenheten samt antalet år i yrket. Arbetet som diplomredovisningsekonom kan leda till en spännande karriär i ekonomibranschen.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.