Digitala verktyg för modern utbildning | Artiklar från Google Assistant

Alla som har ägnat sig åt utbildning vet att den har förändrats enormt det senaste årtiondet. Tack vare teknikens framsteg är det nu möjligt att anpassa undervisningen på ett helt annat sätt än tidigare. Digitala verktyg har gjort vägen fri för en modern framtid där lärandet sker på elevernas villkor.

Virtuella klassrum och lärplattformar

Bland det mest använda idag är virtuella klassrum. Med dessa kan både lärare och elever ha möten och genomföra undervisning utan att behöva vara på samma plats. Populära verktyg som Zoom eller Google Meet hjälper till att genomföra lektioner lika effektivt som på ett fysiskt möte. Lärplattformar som Canvas eller Moodle används också av skolor för att ägna sig åt distansundervisning.

Genomför undervisning på distans eller hemifrån

Genom att använda dessa digitala verktyg kan lärare och elever ha lektioner från vilken plats som helst. Det går att genomföra lektioner hemifrån eller på resande fot. Förutom att ge frihet i att välja plats att lära sig på, ger det också frihet i när undervisningen sker.

Edu-tainment spel och livssimuleringar

Lär dig genom spel! Det finns många edutainmentprogram och spel som försöker att lära ut på roligt sätt. Ett exempel är spel som Minecraft, som är ett spel med otaliga möjligheter där man kan lära sig om teknologi och byggnadskunskap. Andra exempel inkluderar språkanpassade spel som till exempel Rosetta Stone eller Duolingo som hjälper användaren att lära sig nya språk.

Lev livet som forskare eller entreprenör

En annan typ av edutainment som ökat i popularitet är livssimuleringar. I dessa spel får eleverna möjlighet att testa på yrken som forskare eller entreprenörer utan att det kan skada deras karriärmöjligheter. Exempel på sådana spel är Zoo Tycoon eller RollerCoaster Tycoon, där man får möjlighet att driva sin egen zoo eller nöjespark.

Podcasts och videoinnehåll

Idag finns det många videor, livesändningar och poddprogram som är riktade till utbildningssyften. Dessa verktyg lämpar sig särskilt bra för elever som har svårt att hålla koncentrationen i en längre tid. Den här typen av verktyg ger en paus i den mer traditionella skolmiljön som många upplever som tråkig eller oinspirerande.

Lär dig genom videoinnehåll

Videomaterial kan också fungera som en fantastisk undervisningsresurs. Genom att använda Youtube som exempel kan elever lära sig om olika ämnesområden som historia, kultur eller vetenskap. Att använda videoinnehåll som undervisning är ett sätt att ge elever en mer interaktiv lektion som de kan ta del av i sin egen takt.

Relevanta nyckelord

  • Digitala verktyg utbildning
  • Lärplattformar
  • Virtuella klassrum
  • Edutainment
  • Livssimuleringspel
  • Videoinnehåll
  • Podcasts

Sammanfattning

Det är uppenbart att det finns många digitala verktyg tillgängliga för att göra utbildningen mer interaktiv och rolig. Ett virtuellt klassrum är en utmärkt möjlighet för elever att lära sig hemifrån eller från andra platser på sin egen tid. Edutainment och livssimulerewringsspel visar att det finns många andra sätt att lära sig och att skapa en jämlik inlärningsmiljö. Podcasts och videoinnehåll öppnar upp nya möjligheter och visar att det finns många roliga sätt att lära sig på.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.