De eller Dem Test - Så enkelt blir du ett proffs på grammatik

Att behärska grammatik är en viktig del av att kunna kommunicera på ett korrekt och tydligt sätt. Att använda de och dem korrekt är en vanlig utmaning för många studenter och yrkesverksamma. I den här artikeln kommer vi att genomföra ett enkelt "de eller dem test", som kommer att hjälpa dig att stärka din grammatiska kompetens.

Skillnaden mellan "De" och "Dem"

De och dem är två ord som ofta förvirrar många människor. Generellt sett används "de" som en subjektform, medan "dem" används som en objektform. Om du tittar på följande exempel kan detta hjälpa till att klargöra när du ska använda "de" och när du ska använda "dem".

 • De åkte till parken. ("De" används eftersom de är ämne i meningen.)
 • Han bjöd in dem till sitt nya hem. ("Dem" används eftersom de är objekt i meningen.)

Enkelt "De eller Dem Test"

För att ta reda på om du förstår skillnaden mellan de och dem är vi här med ett enkelt "de eller dem test". Läs igenom följande meningar och välj den korrekta formen av "de" eller "dem" som ska fylla i det markerade fältet.

 1. Kan du ge _ frågan om vem som vann tävlingen?

 2. Vi borde ge _ möjlighet att uttrycka sina åsikter.

 3. Är _ tillräckligt starka för att lyfta den tunga lådan?

 4. ____ ska du bjuda in till festen?

 5. Jag berättade för _ att vi skulle vara sena.

 6. Har du hört från _ på länge?

 7. Det kan vara svårt att välja mellan ____.

Svar:

 1. dem; 2. dem; 3. dem; 4. dem; 5. dem; 6. dem; 7. de

När du har gått igenom testet, se om du kan identifiera mönster i dina svar. Om du har valt fel form av "de" eller "dem" i någon av meningarna, läs igenom meningen igen och notera om den innehåller ett subjekt eller objekt. Detta kommer att hjälpa dig att förbättra din grammatiska precision och stärka din förmåga att kommunicera effektivt.

Öva mer med "De eller Dem Test"

Att behärska grammatik kräver övning, och det enkla "de eller dem test" är en utmärkt utgångspunkt. För att förbättra din grammatik eller för att bli mer bekväm med andra liknande utmaningar kan du ta hjälp av andra resurser, till exempel övningar online eller genom läroböcker. Det finns också många onlinekurser och kvalitativa utbildningar som du kan utforska för att stärka din grammatiska kunskap.

Relevanta nyckelord

 • De eller dem test
 • Grammatik
 • Övning
 • Kommunikation
 • Utbildning

Sammanfattning

Att behärska grammatik är en viktig del av att väl formulerade och tydligt presentera sina tankar. Bland olika grammatiska utmaningar kan de och dem vara svåra att skilja. Men med hjälp av vårt enkla "de eller dem test" är det ett enkelt steg att stärka din grammatiska kompetens. Övning gör mester och vi är säkra på att du snart kommer att kunna använda "de" och "dem" med självförtroende.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.