Bli en Certifierad Coach - Coachcertifiering Online

Att bli en framgångsrik coach kräver mer än bara en passion för att hjälpa människor. För att kunna hjälpa dina klienter på bästa möjliga sätt behöver du en stark grund i coachningens bästa praxis och tekniker. Detta är precis vad du kan uppnå genom en coachcertifieringsutbildning.

Att ta din coach-karriär till nästa nivå genom att bli certifierad kan bidra till att öka din trovärdighet och kompetens. Men vad är de viktigaste aspekterna att tänka på när det gäller coachcertifieringsutbildningar? Läs vidare för att ta reda på det!

Vad är coachcertifiering och hur kan det hjälpa din karriär?

Coachcertifiering är en formell utbildning som erbjuder en ramverk för coachningens bästa praxis och etik. Den hjälper dig att utveckla och förbättra dina coachningsfärdigheter, samt förbättra din förmåga att hantera olika situationer som du kan uppleva som coach.

Coachcertifiering kan också hjälpa din karriär genom att öka din trovärdighet och ditt förtroende som coach. Att ha en legitimerande certifiering påverkar också din potentiella lön som coach. Det öppnar också nya karriärutmaningar för dig, inklusive att starta din egen coachningsverksamhet.

Hur hittar du den rätta coachcertifieringsutbildningen för dig?

När du letar efter coachcertifieringsutbildningar finns det några faktorer du måste överväga för att hitta den som passar bäst för dina unika behov:

1. Typ av certifiering

Det finns två huvudkategorier av coachcertifiering: ackrediterad och in-house certifiering.

 • En ackrediterad certifiering är den mest erkända och tillförlitliga typen av coachcertifiering. Den utfärdas av tredjepartsorganisationer som International Coach Federation (ICF), vilket hjälper till att säkerställa kvaliteten på utbildningen.
 • En in-house certifiering är vanligtvis erbjuds av coachingskolor eller andra institutioner som ger kurser eller träning i coachning. Denna typ av certifiering är mindre formell och inte lika erkänd som ackrediterade certifieringar.

2. Utbildningens längd och innehåll

Coachutbildningsprogram varierar i längd från enstaka kurser till fullständiga program. Fundera på hur mycket tid du har tillgängligt och vilket innehåll du vill fokusera på beroende på dina specifika coaching-mål.

3. Kursens kostnad

Som med alla utbildningar varierar kostnaden för coachcertifiering avsevärt beroende på typ av certifiering, utbildningens längd och andra faktorer. Se till att du bestämmer dina budgetbehov för att hitta en passande coachutbildning.

Var ska du leta efter coachcertifieringsutbildningar?

Det finns många resurser du kan använda för att hitta rätt coachcertifieringsutbildning för dig:

 • International Coach Federation (ICF) erbjuder ackrediterade coachcertifieringar samt en plattform för att hitta ackrediterade utbildningar globalt.
 • Onlinecoachningskolor som Udemy, Coursera, LinkedIn Learning, och Skillshare erbjuder olika träningsprogram inom coachning, inklusive coachcertifieringskurser.
 • Fråga andra coacher om rekommendationer, eller sök tips på coachingsamfund online.

Relevanta nyckelord:

 • Coachcertifiering
 • Ackrediterad
 • Coachningsfärdigheter
 • Karriärutmaningar
 • Certifieringskostnad
 • Ackrediterade utbildningar
 • Coaching etik.

Avslutande tankar

Coachcertifiering kan ge dig en stark grund för att utveckla och förbättra dina coachningsfärdigheter, öka din lön som coach, öppna nya karriärmöjligheter och förbättra din trovärdighet som coach. För att hitta rätt coachcertifieringsutbildning, överväg vilken typ av certifiering som passar dina behov, utbildningens längd och innehåll, samt kostnad. Genom att göra en genomtänkt val kan du skynda på din resa mot att bli en certifierad coach!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.