Coach lön - Så mycket tjänar en coach egentligen

Att jobba som coach är ett populärt yrke som lockar allt fler människor. Men vad är egentligen en coach lön? Och hur påverkas den av faktorer som utbildning och erfarenhet? Här tittar vi närmare på vad du kan förvänta dig att tjäna som coach, och vad du kan göra för att höja din lön.

Vad är en coach lön?

En coach lön varierar mycket beroende på ett antal faktorer. Som coach är det vanligt att jobba på egen hand som egen företagare eller konsult. Därför kan lönerna variera väldigt mycket mellan olika coaches. Generellt sätt är det vanligt att coaches tar betalt per timme, och timlönen kan variera mellan 1000-5000 kronor per timme beroende på bransch och nivå på coachingtjänsten.

En annan faktor som påverkar en coach lön är utbildning och erfarenhet. En utbildad coach med flera års erfarenhet kan förvänta sig högre timlöner än en nyligen utbildad coach.

Faktorer som påverkar en coach lön

Som nämnts tidigare finns det en rad faktorer som påverkar en coach lön. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på:

Utbildning

Att ha en relevant utbildning och certifiering inom coaching ökar dina chanser att få högre betalt. Detta innebär att en coach lön kan vara högre om du har en högre utbildningsnivå.

Erfarenhet

Erfarenhet inom coachning är också en viktig faktor. Ju mer erfarenhet du har, desto mer kan du ta betalt per timme. Detta innebär att du som coach kan öka din lön genom att skaffa dig mer erfarenhet.

Geografiskt läge

Var du bor har också en inverkan på hur mycket du kan ta betalt. I stora städer tenderar lönerna att vara högre än i mindre städer eller på landsbygden.

Bransch

Coachingtjänster kan vara inom en mängd olika branscher, och lönerna kan variera beroende på vilken bransch du verkar i. Till exempel kan en coach inom IT eller teknik ta ut högre timlöner än en coach inom hälsa och välbefinnande.

Kunden

Den typ av kund du tar emot kan också påverka din coach lön. Företagskunder eller större organisationer har ofta en högre budget för coachingtjänster och kan betala mer än privata kunder.

Relevanta nyckelord

  • Coach lön
  • Coachingtjänster
  • Utbildad coach
  • Erfarenhet inom coachning
  • Timlön för coach
  • Faktorer för coach lön
  • Geografiskt läge för coach

Sammanfattning

Som coach ligger den genomsnittliga timlönen på mellan 1000-5000 kronor per timme, och faktorer som utbildning, erfarenhet, bransch, kunder och geografiskt läge kan alla påverka din lön. För att höja din lön som coach är det bäst att skaffa sig en relevant utbildning, certifiering och erfarenhet.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.