Allt du behöver veta om Civilpolis utbildning | Polisutbildning

Civilpoliser är ett viktigt inslag i svensk polisverksamhet. De jobbar främst med att förebygga och bekämpa brott i samhället. Om du är intresserad av att bli en civilpolis, är rätt utbildning viktig för att komma igång på rätt väg. I den här guiden hittar du allt du behöver veta om civilpolis utbildning.

Grundläggande utbildning för civilpoliser

För att bli en civilpolis krävs det att du genomgår både praktisk och teoretisk utbildning. Utbildningen innehåller grundläggande polisarbete och säkerhetsrutiner. På polisutbildningen får du lära dig mer om samhället i samband med brottsbekämpning. Du lär dig också de tekniker som behövs för att utföra din uppgift som civilpolis. Utbildningen är uppdelad på tre nivåer:

Grundutbildning

Grundutbildning för civilpoliser omfattar både teoretisk och praktisk träning i polisarbete. Vi rekommenderar dig att söka grundläggande polisutbildning på en Polisutbildningsanstalt (PUA) för att öka dina chanser att komma in i utbildningen.

Systemutbildning

Efter grundutbildning påbörjas en systemutbildning. Under den här utbildningen lär du dig mer om hur samhället fungerar och hur man kan förebygga brott. Du går även igenom säkerhetsrutiner och samarbeten med andra myndigheter.

Jobbintroduktion

Jobbintroduktionen är den sista och den viktigaste delen av utbildningen. Det är här du får möjlighet att träna på hur du arbetar som civilpolis i det verkliga livet. Jobbintroduktion är också där du lär dig mer om olika tekniker för att lösa brott. Först efter att du klarar av jobbintroduktionen går du vidare till att bli en civilpolis.

Utbildningsförutsättningar för att bli en civilpolis

Att bli en civilpolis är inte lätt och det krävs lite mer än bara viljan att jobba för rättvisa. Du måste uppfylla vissa krav innan du kan ansöka om utbildningen. Här är några av de vanliga kraven som du måste uppfylla:

  • Svensk medborgare
  • Minst 18 år gammal
  • Ha en god psykisk och fysisk hälsa

Relevanta nyckelord

  1. civilpolis utbildning
  2. bli civilpolis
  3. polisutbildning
  4. säkerhetsrutiner
  5. samhällets brottsbekämpning

Sammanfattning

Civilpolisutbildningen är avgörande om du vill bli en civilpolis. För att kvalificera dig för utbildningen behöver du uppfylla vissa krav, inklusive medborgarskap och en god psykisk och fysisk hälsa. Utbildningen innefattar grundläggande polisutbildning, systemutbildning och jobbintroduktion. Efter att du genomgått all utbildning är du redo att arbeta som en skicklig civilpolis och göra samhället till en tryggare plats.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.