Cisco Utbildning - Bli en Expert i Nätverksinfrastruktur | Artikel

Vilken Cisco-utbildning passar dig bäst? Som en av världens ledande leverantörer av nätverkslösningar tillhandahåller Cisco ett brett utbildningsutbud, både online och offline. Alla dessa utbildningar hjälper nätverksingenjörer, tekniker och administratörer att förbättra sina tekniska färdigheter.

I denna artikel kommer vi att granska de mest populära Cisco-utbildningarna och deras behörighetskrav, innehåll och vilka karriärmöjligheter du kan förvänta dig efter avslutad kurs.

CCNA - Cisco Certified Network Associate

CCNA är en grundläggande certifiering för tekniker och IT-studerande som vill lära sig grunderna i nätverksinfrastruktur och -hantering. CCNA-kursen är uppdelad i två delar: CCNA Routing and Switching och CCNA Industrial.

CCNA Routing and Switching-kursen är en av de mest eftertraktade certifieringarna då den fokuserar på grundläggande nätverkskonfiguration, installation, felsökning och hantering av switchar och routerverksamhet. Denna certifiering passar perfekt för allehanda nätverkstekniker, nätverksadministratörer eller för de som söker grundläggande nivå av certification inom nätverksinfrastruktur.

CCNA Industrial-kursen fokuserar på datainsamling, överföring, analys och förvaltning av data inom industriella nätverk. Den inkluderar en mängd olika tekniker som används inom industriell automatisering, såsom IP och seriella kommunikationsprotokoll, maskin-till-maskin-kommunikation, och annan industriell Internet of Things teknik.

CCNP - Cisco Certified Network Professional

CCNP är en mellanliggande certifiering för nätverksingenjörer som vill fördjupa sig i nätverksinfrastruktur och -hantering. Det finns fyra olika teknikområden inom CCNP, däribland routing and switching, säkerhet, röst och trådlös.

CCNP Routing and Switching fokuserar på teknikerna bakom att designa, implementera och underhållande stora nätverk. Kursen inkluderar info om t.ex. VLAN, DHCP, frame relay och andra teknologier.

CCNP Security är för dem som vill specialisera sig på säkerheten av nätverksinfrastrukturen. Kursen fokuserar på flera säkerhetslösningar, inklusive den senaste teknologin för förebyggande av intrång.

CCNP Voice är för dem som vill specialisera sig på röstnätverkssystem. Kursen omfattar allt från röstkonferenser, IP-telefoni, VoIP och andra tekniker som används i moderna röstnätverk.

CCNP Wireless fokuserar på teknikerna bakom att designa, implementera och underhålla trådlösa nätverk. Kursen inkluderar installation, konfiguration, säkerhet, felsökning och förvaltning av trådlösa nätverk.

Relevanta nyckelord

  • Cisco utbildning
  • CCNA Routing and Switching
  • CCNA Industrial
  • CCNP Routing and Switching
  • CCNP Security
  • CCNP Voice
  • CCNP Wireless

Sammanfattning

Cisco-utbildning är en utmärkt investering för dina tekniska färdigheter och karriärmöjligheter. Vilken certifiering som passar dig beror helt på din tidigare erfarenhet och dina karriärplaner. CCNA är bra för nybörjare, medan CCNP är perfekt för experter som vill fördjupa sina kunskaper på ett mer specialiserat område. Vilken passar dig bäst?

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.