Så blir du en certifierad och diplomerad coach - allt du behöver veta

Är du intresserad av att hjälpa människor att uppnå sina mål, hitta riktning i livet och öka sin självkänsla? En karriär som coach kan vara din kallelse. Coachning är en växande bransch, och många människor söker efter professionell hjälp för att uppnå sina mål. Men för att bli en certifierad och diplomerad coach, finns det några steg att ta.

Utbildningar för att bli en utbildad coach

Det finns många utbildningar tillgängliga som kan ge dig den villighet som krävs för att bli en certifierad och diplomerad coach. Det finns också ett antal organisationer som ger certifieringar till coacher. Några av de största organisationerna inkluderar:

 • Coachutbildning.se
 • ICF (International Coach Federation)
 • EMCC (European Mentoring and Coaching Council)

Krav för att bli en certifierad coach

För att bli en certifierad coach, finns det vissa krav som måste uppfyllas. Exakta krav varierar mellan organisationer, men vanligtvis inkluderar kraven:

 • En viss mängd coachningserfarenhet
 • Avslutande av en ackrediterad coachutbildning
 • Förmåga att demonstrera ämnesexpertis och coachningskompetens

Skillnaden mellan en certifierad och diplomerad coach

Skillnaden mellan en certifierad coach och en diplomerad coach ligger i kravet för ackrediterad coachutbildning.

För att bli en diplomerad coach är det vanligtvis ett krav att ha en utbildning på universitetsnivå. Som en konsekvens måste utbildningen motsvara vissa krav. För coacher, innebär detta genomgång av en ackrediterad coachutbildning av högsta kvalitet.

För att bli en certifierad coach är kravet på ackreditering lite mindre strikt. Uppfyllande av tröskelkraven för ackreditering kan variera mellan organisationer.

Fördelarna med att bli en certifierad och diplomerad coach

Att bli en certifierad och diplomerad coach är en kvalitetstämpel som hjälper att skilja dig från andra coacher på marknaden. Att utföra denna typ av arbete kräver en stor mängd förtroende mellan kunden och coachen, och att ha ett erkänt varumärke gör det enklare att bygga detta förtroende.

Den professionella utbildning som erbjuds i en ackrediterad coachutbildning hjälper också till att utveckla färdigheter som gör att du kan hjälpa människor att uppnå konkreta resultat.

Att bli en certifierad och diplomerad coach - nästa steg

Att bli en certifierad och diplomerad coach kan verka överväldigande, men det är ett stegvis förfarande som kan avslutas i ett par månader eller flera år. Det kan vara en investering i tid och pengar, men det kan också vara en av de mest tillfredsställande karriärvägarna du kan ta.

Relevanta nyckelord

 • Certifierad coach
 • Diplomerad coach
 • Coachutbildning
 • Coachning
 • Certifiering
 • EMCC
 • ICF.

Sammanfattning

Att bli en certifierad och diplomerad coach är en fantastisk karriärväg som kan hjälpa dig att hjälpa andra människor. Från rådgivning om att välja rätt utbildning, till att uppfylla kraven för ackreditering, finns det ett antal steg att ta. Men om du är villig att lägga tid och pengar för att bli en högkvalitetscoach, så finns det ingen anledning utan att du ska gå vidare. Så vad väntar du på? Ta det första steget mot en karriär som coach idag!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.