Byta jobb vid utbrändhet - Så här kan du göra

Att uppleva utmattningssymtom och utbrändhet är vanligt i dagens samhälle, och det kan vara en svår och utmanande tid för den som drabbas. Att behöva byta jobb på grund av utbrändhet kan vara en läskig tanke, men det kan också vara en nödvändig åtgärd för att kunna återhämta sig och må bättre. I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa tips och råd om hur du kan göra för att byta jobb vid utbrändhet.

Sök stöd och hjälp

Att söka stöd och hjälp är viktigt i en process där du behöver ta hand om dig själv och din hälsa. Att söka hjälp kan vara en genomgripande process som tar tid, men det är värt det i slutändan. Det finns många organisationer, föreningar och grupper som kan erbjuda dig stöd och hjälp, både när det gäller din utbrändhet och när du ska byta jobb. Tveka inte att söka hjälp och stöd när du behöver det.

Be om stöd från din arbetsplats

Vid utbrändhet kan det vara viktigt att tala med din arbetsgivare om dina problem. Förutom att du kan få stöd i din process kan det också vara viktigt för din arbetsgivare att få veta vad som pågår, så att de kan hjälpa till med lämpliga åtgärder. Det finns också en möjlighet att skriva in en arbetsplatsbedömning för att identifiera de arbetsrelaterade orsakerna till din utbrändhet och eventuellt göra arbetsförändringar.

Utforska dina möjligheter

När du har tagit dig tid att ta hand om dig själv och fått stöd och hjälp från din arbetsplats och andra organisationer är det dags att börja utforska dina möjligheter att byta jobb. Det kan kännas som en överväldigande process, men det finns många saker du kan göra för att göra den smidigare och mindre stressande.

Identifiera dina styrkor och intressen

Innan du börjar söka jobb är det viktigt att identifiera dina styrkor och intressen. Vad är du bäst på? Vad motiverar dig? Genom att veta vad du vill och vad du är bra på kan du hitta jobb som passar dig och din situation så bra som möjligt. Det kan också vara till hjälp att ta hjälp av en coach eller karriärrådgivare för att identifiera dina styrkor och intressen.

Sök efter lämpliga jobb

När du vet vad du vill och vad du är bra på kan du börja söka efter lämpliga jobb. Det finns många webbplatser och jobbportaler som du kan använda dig av för att hitta jobb som matchar dina krav. Du kan också använda dig av rekryteringsföretag eller kontakta företag direkt för att höra om jobbmöjligheter.

Ta hjälp av nätverket

Att ha ett starkt nätverk kan vara till stor hjälp när du söker jobb. Dina kontakter kan ge dig tips och råd om lediga jobb, eller de kan rekommendera dig för jobb som du annars kanske inte hade haft tillgång till. Tveka inte att ta kontakt med dina vänner, familj och kollegor för att be om hjälp och stöd.

Sammanfattning

Att byta jobb vid utbrändhet kan kännas skrämmande och stressande, men det kan också vara en nödvändig åtgärd för att må bättre och ta hand om dig själv. Genom att söka hjälp och stöd, identifiera dina styrkor och intressen, och ta hjälp av nätverket kan du göra processen så smidig och effektiv som möjligt. Tveka inte att ta reda på vad som fungerar för dig och din situation, och kom ihåg att det finns hjälp att få om du behöver det.

Relevanta nyckelord

  • Byta jobb vid utbrändhet
  • Utbrändhet och jobbbyte
  • Hitta nytt jobb efter utbrändhet
  • Coach för jobbsökande vid utbrändhet
  • Stöd och hjälp vid utbrändhet och jobbbyte

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.