5 bra distansutbildningar för att uppnå dina karriärmål

Att vidareutbilda sig är en viktig del av att utvecklas i karriären. Det kan dock vara svårt att hitta tid att studera samtidigt som du arbetar. Här kommer några bra distansutbildningar som hjälper dig att uppnå dina karriärmål i din egen takt.

Svenska för yrkesverksamma

För de som söker efter en mer kommunikativ utbildning kan Svenska för yrkesverksamma vara det perfekta valet. Inte bara ger den dig det grundläggande språkkunskaper du behöver, men det ger dig också vital kommunikationsexpertis som är oumbärlig i arbetslivet. Kursen är en distansutbildning och består av både distansstudier samt online-lektioner.

Vad kursen innefattar

Kursen är uppdelad i nivåer för att passa alla och lägger större vikt vid faktisk användning av språket. Förutom grammatik och ordförråd får du lära dig vanliga fraser, vilket exempelvis hjälper dig att hantera telefonsamtal och möten på arbetsplatsen. Utbildningen består av totalt 30 lektioner.

Kreativt skrivande

En annan distansutbildning som ger resultat är kursen i kreativt skrivande. Detta är en kurs som passar nybörjare såväl som mer erfarna författare. Kursen ger dig verktygen att skapa en egen bok eller novell, men det kan också hjälpa dig att bli mer framgångsrik i dina professionella skriverier, som att skriva rapporter eller marknadsföringsmaterial.

Vad kursen innefattar

Kursen är mycket praktisk inriktad och innehåller övningar som hjälper dig att släppa loss din kreativitet. Utbildningen lär ut tekniker som hjälper till att utveckla karaktärer samt hur man skapar trovärdiga miljöer. Kursen består av flera moduler som inkluderar feedback från lärare.

Ledarskapsutbildning för kvinnor

Kvinnor i ledande befattningar får många gånger möta både omedvetna och medvetna hinder. Ofta saknas tillgång till mentorskap och stöttning från andra kvinnor. För att utmana detta har distansutbildningen Ledarskapsutbildning för kvinnor tagits fram.

Vad kursen innefattar

Kursen hjälper dig att utveckla dina ledarskapsförmågor samtidigt som du nätverkar med andra kvinnor i liknande positioner. Du kommer att få en ökad förståelse för utmaningar som kvinnor stött på och du kommer också få öva på att övervinna de hinder som de flesta kvinnor möter i ledande befattningar. Kursen är uppdelad i moduler för att passa arbetande kvinnor på alla nivåer.

Digital marknadsföring

För de som vill utveckla sina digitala marknadsföringskunskaper är kursen i digital marknadsföring perfekt. Här lär du dig det du behöver veta för att kunna skapa digital kampanjer som verkligen levererar.

Vad kursen innefattar

Kursen innehåller allt från optimisering för sökmotorer till innehållsmarknadsföring. Förutom att hjälpa dig att skapa effektiva kampanjer, lär kursen även ut viktiga färdigheter som att skapa och hantera effektiva sociala mediekampanjer.

Social media management

Ledarskap har blivit allt omfattande idag, och ledarskapet på sociala medier är inte undantag. Distansutbildningen Social media management lär dig att hantera dina sociala medie-konton för att få ut mesta möjliga av din digitala närvaro.

Vad kursen innefattar

Kursen belyser viktiga aspekter av sociala medierhantering, som att skapa innehåll och marknadsföra det. Kursen tar också upp viktiga frågor som: Hur kan du optimera dina inlägg på sociala medier? Hur fungerar algoritmerna på de olika plattformarna? Kursen passar både för arbetsgivare, arbetstagare eller för dig som vill utveckla ditt personliga varumärke.

Relevanta nyckelord

  • distansutbildning
  • karriärmål
  • svenskakurs
  • kreativtskrivande
  • ledarskap
  • marknadsföring
  • socialamedier

Slutsats

Att utveckla sig själv är alltid en god investering, både i livet och i karriären. Genom att välja en av dessa distansutbildningar kommer du att kunna få de kunskaper du behöver för att ta din karriär till nästa nivå samtidigt som du kan studera i din egen takt.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.