Bli en Certifierad inredningsarkitekt - Allt Du Behöver Veta!

Är du sugen på att bli en certifierad inredningsarkitekt? Då har du hamnat på rätt plats! Att arbeta som inredningsarkitekt kan vara ett otroligt givande och kreativt yrke, och med rätt utbildning är det möjligt att göra just det. I den här artikeln lär du dig allt du behöver veta om utbildningar, karriärmöjligheter och mycket mer.

Vad gör en inredningsarkitekt?

En inredningsarkitekt är en individ som ansvarar för att ta fram och utforma estetiska, funktionella och säkra interiör- och exteriördesigner. De arbetar för att förvandla en tom plats eller rum till ett vackert och funktionsdugligt utrymme som passar kundens behov och stilpreferenser.

Några av de vanligaste arbetsuppgifterna av en inredningsarkitekt inkluderar:

 • Hjälpa kunder att välja inredning, färger, material och möbler för olika rum
 • Att utarbeta ritningar, skisser och renderade bilder av designkonceptet
 • Skapa budgetar för att upprätthålla kundens behov och önskemål
 • Samarbeta med entreprenörer, arkitekter, tekniska experter och andra yrkesverksamma för att se till att designprojektet genomförs reibungsfrei.
 • Styra projektledning och övervaka tillverkning och installation

Vad krävs för att kunna utbilda sig till en certifierad inredningsarkitekt?

Att bli en certifierad inredningsarkitekt kräver grundläggande utbildning och färdigheter i design, konstruktion, teknik, juridik, etik och affär. Vanligtvis behöver du ta en kandidatexamen i inredningsdesign från en ackrediterad skola och även ha åtminstone två års yrkesverksamhet för att kvalificera dig för licensiering.

För att bli certifierad ska du också kunna klara Nationella Rådet för Inredningkvalifikations (NCIDQ), en serie grader som testar din kunskap i olika inredningsdesignområden.

Var kan du utbilda dig till en certifierad inredningsarkitekt?

Det finns många högskolor, universitet och utbildningscentra som erbjuder kandidatexamen inom inredningsdesign. Några av de mest prestigefyllda inkluderar Parsons School of Design, Rhode Island School of Design, Pratt Institute och New York School of Interior Design.

För att bli certifierad inredningsarkitekt bör du söka skolor som har ackreditering från Council for Interior Design Accreditation. Det finns även andra certifieringar, som LEED AP som fokuserar på att arbeta med hållbarhet inom byggnation.

Ett av de snabbaste sätten att bli en certifierad inredningsarkitekt är att ta en online-utbildning i design. Du kan välja onlinetjänster, som Skillshare, där du kan lära dig om koncept, tekniker, och produkter.

Vilka karriärmöjligheter finns det för en certifierad inredningsarkitekt?

En certifierad inredningsarkitekt kan söka en mängd olika jobb, beroende på intressen, färdigheter och preferenser. Vanliga arbetsplatser inkluderar arkitektur- och designfirmor, inredningsföretag, byggföretag, ingenjörsföretag och fastighetsbyråer.

Expertkunskap inom ledarskap och projektstyrning kan leda till möjligheter som projektledare, chefsinredningsarkitekt eller VD för en designbyrå.

Sammanfattning

Om du älskar att arbeta med inredning och att skapa estetiskt tilltalande utrymmen, kan inredningsarkitektur definitivt vara en karriärväg att utforska. Att bli en certifierad inredningsarkitekt kräver hårt arbete, tålamod och rätt utbildning, och belöningen är att kunna tillbringa livet med att skapa de mest fantastiska interiörerna som någonsin har sett dagens ljus.


Relevanta Nyckelord

 • Certifierad inredningsarkitekt
 • Utbildningar i inredningsdesign
 • Karriärmöjligheter inom inredningsarkitektur
 • Online-utbildning i design
 • Inredning för hållbarhet
 • Arkitekturföretag och designfirmor.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.