Så fungerar en besiktning av pallställ - Säkerhet och kvalitet

En viktig del av lagerhantering är säkerheten för både personal och material. En avgörande faktor för att hålla lagret säkert är tydliga säkerhetsrutiner för pallställ. Det är nödvändigt att ha rätt hållfasthet och stabilitet i pallställen, och att de kontrolleras med en regelbunden besiktning.

Varför är besiktning av pallställ viktig?

Besiktning av pallställ är viktig för att säkerställa att rätt hållfasthet och stabilitet finns i pallställen. En väl utförd besiktning hjälper till att upptäcka problem med pallställen och förhindrar eventuell skada på varor, utrustning och även personal.

Efter noggrann besiktning kan pallställen få ett certifikat som garanterar att de uppfyller specifika standarder och säkerhetskrav, vilket gör att de kan användas vid lagerhantering utan oro för eventuella risker. Detta ökar säkerheten och kvaliteten i företagets lagerhantering, och minskar risken för skador.

Hur går en besiktning av pallställ till?

En besiktning av pallställ innebär att en oberoende besiktningsman går igenom alla pallställ för att säkerställa att de uppfyller säkerhetskraven. Besiktningsmannen kontrollerar bland annat pallställens hållfasthet, stabilitet och skador.

Besiktningen sker enligt standarder som har tagits fram av svenska myndigheter, och följer definierade processer och metoder för att säkerställa att pallställen kontrolleras på ett effektivt sätt. Vid behov utförs reparationer som standarden kräver.

Relevanta nyckelord

  • Besiktning pallställ
  • Säkerhet vid lagerhantering
  • Kvalitet i lagerhantering
  • Ändamålsenlig lagerhantering
  • Certifikat för pallställ
  • Standarder för pallställ
  • Besiktningsman för pallställ

Sammanfattning

Att besiktiga pallställ är ett viktigt steg för att öka säkerheten och kvaliteten i företagets lagerhantering. Genom en grundlig besiktning av pallställ kan man säkerställa att de uppfyller säkerhetskraven och att risken för eventuella skador på varor, utrustning och personal minskar. Detta resulterar i mer ändamålsenlig lagerhantering, och en tryggare arbetsplats.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.