Behandlingspedagogutbildning på distans - gratis alternativ till karriärbyte

Överväger du att byta karriär och bli behandlingspedagog? Att utbilda sig på distans kan vara ett utmärkt sätt att uppnå dina mål samtidigt som du behåller flexibilitet. Dessutom finns det många gratis alternativ tillgängliga för dem som är färdiga att ta tag i sina utbildningsdrömmar.

Vad är en behandlingspedagog och vad krävs av dig?

Ett av de viktigaste sätten att avgöra om behandlingspedagogbranschen är en god passform för dig är att förstå vad jobbet innebär och vilka färdigheter som krävs. Kort sagt är en behandlingspedagog en expert på att hjälpa människor att hantera och övervinna livets utmaningar genom olika terapeutiska metoder. Det kan inkludera allt från att hjälpa en människa att hantera en personlig tragedi till att hålla sessioner med hela grupper som arbetar genom misslyckande och motgångar.

För att bli behandlingspedagog behöver du en stark arbetsmoral, en lyhördhet för andras känslor och en förmåga att hantera och lösa konflikter. Att ha en terapeutisk och icke-dömande inställning är också avgörande för att skapa en positiv och stödjande miljö och relation med klienterna.

Här är några rekommenderade utbildningar

 • Socialpedagogiskt arbete och behandlingspedagogik - Karlstads Universitet
  Denna utbildning är en distanskurs i socialpedagogik och behandlingspedagogik. Kursen fokuserar på att hjälpa dig att utveckla dina färdigheter som behandlingspedagog. Du har också möjlighet att använda dina färdigheter i praktiskt arbete genom att utföra en avancerad utvecklingsuppgift. Kursen är på avancerad nivå och pågår i två år.
 • Behandlingspedagogiskt program - Högskolan Kristianstad
  Detta program är designat för att utveckla dina färdigheter inom behandlingspedagogik. Kursen har en stark inriktning på hur man kan tillämpa teori och praktik för att hjälpa andra hantera sina problem, precis som en behandlingspedagog gör. Programmet pågår under 1,5 år och består av kurser på halvfart.
 • Socionomprogrammet - Uppsala Universitet
  Vill du ha en mer allmän utbildning inom social hälsa som involverar behandlingspedagogik? Då är socionomprogrammet vid Uppsala universitet för dig. Utbildningen är en klassisk högskoleutbildning och pågår i tre år på heltid. Utbildningen är kostnadsfri så länge du har passerat det preliminära urvalet.

Tips för att bli behandlingspedagog

 • Praktik och erfarenhet kommer före allt
  Att bygga erfarenhet och lägga till praktiska färdigheter under din studietid är avgörande för att bygga upp dina färdigheter på området. Du kan göra detta genom att delta i studenterföreningar och volontärt arbete. Ett annat alternativ är att arbeta på en behandlingshem eller en rehabiliteringsanläggning under studierna eller efter examen.
 • Klarar du stressiga situationer och stora mentala utmaningar?
  Som behandlingspedagog kommer du ofta att möta människor som har det svårt i livet och behöver hjälp med att hantera mentala problem. Därför måste du ha styrka, tålamod och förmåga att hantera stressiga situationer.
 • Lyssna mer än du pratar
  En av de viktigaste färdigheterna som en behandlingspedagog kan ha är att vara en bra lyssnare. Detta innebär att du måste kunna ta in information från klienterna och skapa en miljö där de känner sig trygga att dela med sig av sina problem. Ju mer öppen och lyhörd du är, desto mer kommer dina klienter att lita på dig.

Relevanta nyckelord

 • behandlingspedagog
 • utbildning
 • karriärbyte
 • distans
 • gratis
 • psykologi
 • socionom

Sammanfattning

Att bli behandlingspedagog kan vara en mycket givande och vald karriär för dem som vill hjälpa andra. För att bli framgångsrik på området är det dock viktigt att ha rätt utbildning och erfarenhet. Att gå en behandlingspedagogutbildning på distans är en utmärkt möjlighet att utbilda dig samtidigt som du behåller flexibilitet och sparar pengar. Genom att använda dessa tips och resurser kommer du att vara på rätt spår för att bli en utmärkt och respekterad behandlingspedagog.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.