Azure Fundamentals: En Grundläggande Utbildning i Molnbaserad Teknik

Molnteknologi har revolutionerat hur företag hanterar sin IT-infrastruktur. Med molnet kan saker som lagring, databaser och serverhantering outsourcas till en extern leverantör och frigöra organisationer från kostsamma underhåll och uppgraderingar av fysisk infrastruktur.

Microsoft Azure är en ledande leverantör av molnbaserade tjänster och verktyg som hjälper till att skala, hantera och säkra företagets applikationer på en global nivå. I denna guide får du en grundläggande utbildning i Azure Fundamentals, vilket ger dig de nödvändiga verktygen för att komma igång med molnbaserad teknik.

Vad är Azure och vad är fördelarna med molnteknik?

Azure är en molnbaserad tjänst som erbjuder skalbarhet, flexibilitet och tillförlitlighet för företag att hantera sina resurser, inklusive lagring, databaser och olika applikationer. Molnteknik ger företag möjlighet att minska kostnaderna för underhåll och uppgraderingar samtidigt som det möjliggör för företag att växa, skala och hantera sina applikationer globalt. Med ett team av globala experter och säkerhetsmekanismer som säkrar datacentret och användarupplevelsen är Azure en ledande molnbaserad tjänst som används av företag över hela världen.

Kom igång med Azure: En grundläggande utbildning

Azure har många verktyg och tjänster, vilket kan vara överväldigande för nya användare. Innan du kan använda Azure och dess många möjligheter är det viktigt att lära sig grunderna såsom hur Azure fungerar och hur man kan använda det för att möta företagets behov. Här är några viktiga termer och verktyg som du bör känna till för att komma igång:

Azure Portal

Azure Portal är ett webbaserat gränssnitt där användare kan hantera alla sina Azure-resurser. Portalen ger också tillgång till Azure Marketplace som innehåller en mängd olika programkomponenter som kan användas för att bygga applikationer och andra lösningar.

Azure Services

Azure Services inkluderar ett brett utbud av tjänster som kan användas för att hantera företagets applikationer och resurser inklusive lagring, databaser, datorer och virtuella nätverk. Användare kan också använda Azure Funktioner och AppService för att bygga och hantera sina applikationer.

Azure Resource Manager

Azure Resource Manager är ett verktyg som används för att hantera resurser på Azure-plattformen. Det här verktyget gör det enklare att hantera och organisera dina Azure-resurser.

Azure subscriptions

Azure subscriptions är prenumerationer som möjliggör för användare att använda Azure-tjänster. Det går att välja från flera olika prenumerationstyper och du betalar normalt enligt användning.

Relevanta Nynckelord:

  • Azure services
  • Azure portal
  • Cloud technology
  • Virtual machines
  • Azure Resource Manager
  • Cloud computing
  • Azure subscriptions

Slutsats

Azure Fundamentals ger dig en grundläggande utbildning i molnteknik och Azure, en av de ledande molnbaserade tjänsterna på marknaden. Att använda molnteknik kan frigöra organisationer från kostsamma underhåll och uppgraderingar av fysisk infrastruktur, medan de samtidigt kan växa, skala och hantera sina applikationer globalt. Börja utforska de många fördelarna med molnteknik idag och lär dig mer om Azure och dess många tjänster och verktyg för att hantera och skalera dina applikationer.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.