Audionom Utbildning - Vad du behöver veta

Att vara audionom innebär att du arbetar med människors hörsel. Det är en spännande och utmanande karriärväg att ta, men för att komma dit finns det vissa steg du behöver ta. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om audionom utbildning, från vad du kommer att lära dig till vilka karriärmöjligheter det finns.

Vad är en audionom?

En audionom är en professionell audiologisk vårdgivare som arbetar med människors hörsel. De utför hörselbedömningar och behandling, rehabilitering och rådgivning till personer med hörselproblem. Audionomer hjälper också patienter att välja och använda hörapparater och andra hjälpmedel som kan hjälpa till med hörseln.

Audionom utbildning

För att bli audionom behöver du först ha en kandidatexamen inom medicin, vetenskap eller teknik, för att sedan gå vidare till en masterutbildning i audionom. Masterutbildningen i audionom är vanligtvis två till tre år lång och inkluderar både teoretiska kurser och praktisk träning.

Under din utbildning kommer du att lära dig om ljud, hörsel och hörselskador, liksom om olika hörseltest och diagnoser. Du kommer också att lära dig om olika typer av behandlingar, inklusive hörapparater, cochleaimplantat och andra tekniska hjälpmedel.

Efter examen kan du välja att specialisera dig inom pediatrisk audiologi, klinisk audiologi eller industriell audiologi. Det finns många karriärmöjligheter tillgängliga för audionomer, inklusive att arbeta på kliniker, sjukhus, vårdcentraler eller privata praktiker.

Krav för att bli audionom

Förutom att ha en kandidatexamen inom medicin, vetenskap eller teknik, finns det vissa krav du måste uppfylla för att bli audionom. Beroende på var du planerar att arbeta kan det finnas ytterligare krav, men här är några av de grundläggande kraven:

  • En kandidatexamen inom medicin, vetenskap eller teknik
  • En masterexamen i audionom
  • Praktisk erfarenhet inom området
  • Certifiering från en auktoriserad organisation

Relevanta nyckelord

  • Audionom
  • Audionom utbildning
  • Hörapparat
  • Hörselskador
  • Pediatrisk audiologi
  • Klinisk audiologi

Sammanfattning

Att vara audionom är en spännande karriärväg där du får hjälpa människor att förbättra sin hörsel och livskvalitet. För att bli audionom behöver du en kandidatexamen inom medicin, vetenskap eller teknik och en masterexamen i audionom. Det finns många olika karriärmöjligheter tillgängliga för audionomer, inklusive att arbeta på kliniker, sjukhus, vårdcentraler eller privata praktiker.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.