5 överraskande argument för löneförhandling | Lär dig förhandla om din lön

Är du rädd för att be din chef om en högre lön? Du är inte ensam. Faktum är att många människor känner sig obekväma när det handlar om löneförhandlingar. Men det behöver inte vara så. I den här artikeln kommer vi att lära dig fem överraskande argument för att få din chef att höja din lön.

Fokusera på dig och dina prestationer

När du förhandlar om din lön är det lätt att fastna i tanken på att du måste övertyga din chef om din värde för hela företaget. Men det är inte nödvändigtvis sant. Fokusera i stället på dig själv och dina prestationer. Ge specifika exempel på hur du bidrar till företagets framgång och vad du har uppnått.

Förbered exempel

Innan du går in i löneförhandlingar, se till att du har exempel på dina prestationer. Gör en lista över vad du har uppnått, vad du har bidragit till och vad du kan göra för att förbättra verksamheten. Detta ger dig självförtroende och visar din chef att du förbereder dig seriöst.

Lär dig tala chefens språk

När du vill övertala någon är det viktigt att tala samma språk. Detta är lika sant för löneförhandlingar som för allt annat. Lär dig vad som är viktigt för din chef, t.ex. produktivitet eller lönsamhet, och visa hur du bidrar till detta.

Visa hur din lön påverkar företaget

När du förhandlar om din lön, försök att visa hur din önskade lön kan påverka företagets resultat. Till exempel, om du önskar en högre lön, fundera på vilken typ av uppgifter du skulle kunna utföra för att ha ännu större påverkan på företagets resultat.

Visa att du är redo för högre ansvar

Att visa din chef att du inte bara tar ansvar för dina arbetsuppgifter, utan också är redo att ta på dig mer ansvar, kan hjälpa dig att övertyga din chef om att höja din lön.

Fokusera på dina framsteg

Berätta för din chef om din utveckling och dina framtidsplaner. Visa att du är redo att ta på dig större ansvar och vill öka din kunskap om verksamheten.

Visa lojalitet genom att sälja in företaget

Visa att du bryr dig om företaget och din roll i det genom att sälja in företaget under förhandlingen. Visa att du vill fortsätta att utveckla dig själv inom företaget och vara en väsentlig del av verksamheten.

Visa att du vill vara en del av företagets framtid

Berätta för din chef att du vill vara en del av företagets framtid och bidra till dess framgång. Visa att du är villig att ta ansvar och att du vill fortsätta att bidra till verksamheten.

Visa att du är villig att förhandla

Det kan vara lätt att falla för frestelsen att acceptera den första löneerbjudandet du får, men det är viktigt att förhandla. Visa att du är villig att förhandla och att du är seriös om din önskan om högre lön.

Förstå deras sida av saken

Tänk på att din chef också har sin "agenda" och är ansvarig för företagets budget. Försök att förstå deras synpunkt och föreslå en lön som tilltalar både dig och din chef.

  • Löneförhandlingar
  • Löneförhöjning
  • Argument för löneförhandling
  • Lär dig förhandla om din lön
  • Förberedelse för löneförhandling

Att förhandla om din lön kan kännas skrämmande, men med rätt förberedelse och rätt argument kan du uppnå det du förtjänar. Genom att fokusera på dina prestationer, tala chefens språk, visa att du är redo för högre ansvar, visa lojalitet genom att sälja in företaget och visa att du är villig att förhandla, kan du övertyga din chef om att höja din lön.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.