Vilka kläder ska du bära på en arbetsintervju?

Att visa sig från sin bästa sida vid en arbetsintervju är viktigt för att kunna imponera på arbetsgivaren. En del av det resonemanget innebär att upprätthålla en professionell och pålitlig framtoning, vilket inkluderar valet av kläder. Men vad ska du egentligen ha på dig på en arbetsintervju? I den här artikeln ger vi några tips om hur du väljer den perfekta outfiten och hur du undviker potentiella tabbar.

Inkludera din stil och arbetsplatsens kultur

Förutom att visa upp din professionella sida vid arbetsintervjun, vill du också visa vem du är som person och hur du skyr din egen stil. Detta är också viktigt för att avgöra vilken typ av kläder som passar bäst för intervjun. Om du arbetar på en mer konservativ arbetsplats går det exempelvis oftare bättre med en klassisk kostym och en vit skjorta. Men om du söker jobb på en start-up, kommer en Polo-tröja och chinos åtminstone vara riktigt.

Kläder som passar till jobbrollen

Utöver att ta hänsyn till arbetsplatsens kultur, är det också viktigt att anpassa ditt utseende till branschen och arbetsrollen. Ett exempel på detta skulle vara om du sökte arbete som kundtjänstrepresentant, där professionalism och vänlighet är trenderna. I det här fallet kan du fokusera på val av färger och snitt, allt för att visa upp en vänlig och öppen personlighet.

Undvik de stora tabbarnas

Att välja kläder för din arbetsintervju kan kännas som en utmaning, och det är lätt att göra allt fel. Det finns dock några tabbar som du kan undvika; För det första, undvik att klä dig för avslappnat. Oavsett den specifika arbetsplatsen måste du visa upp att du tar det här tillfället på allvar. För det andra, se till att dina kläder är välpassade och rena. Slarviga och illaluktande kläder kommer inte att ge en professionell impression.

Relevanta nyckelord

  1. Kläder för arbetsintervju
  2. Klädsel för arbete
  3. Friktionsfri klädsel för intervju
  4. Kläder anpassade efter arbetsplatsen
  5. Jobbintervju kläder
  6. Snygga kläder för arbete
  7. Arbetskultur och kläder

Sammanfattning

Att välja rätt kläder för en arbetsintervju kan kännas som en utmaning, men det finns flera saker du kan göra för att imponera på arbetsgivaren. Baserat på arbetsplatsens kultur och din personliga stil kan du välja den perfekta outfiten. Använd dig av färg, snitt och material för att visa upp din personlighet. Men se till att du undviker de stora tabbarnas, och var alltid välklädd och professionell. LYCKA TILL!

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.