Är Distansinstitutet Seriöst? - Här är vad du behöver veta

Funderar du på att gå en utbildning på distans? Då har du förmodligen stött på Distansinstitutet. Men är de ett seriöst val för din utbildning? I den här artikeln undersöker vi vad Distansinstitutet är och vad du behöver veta innan du väljer att gå en utbildning där.

Vad är Distansinstitutet?

Distansinstitutet är ett av Sveriges största e-learningföretag och de har funnits sedan 1999. De erbjuder ett brett utbud av distansutbildningar på både grundskole- och gymnasienivå. De har även kurser som ger högskolebehörighet och yrkesutbildningar inom olika branscher.

Distansinstitutet har ingen fysisk skola utan all undervisning sker online. De har en egen läroplattform där du som student kan logga in och ta del av materialet. Utbildningarna är självstudier där du läser materialet i din egen takt och gör uppgifter för att gå vidare.

Är Distansinstitutet ett seriöst val?

Ja, Distansinstitutet är ett seriöst företag som har funnits länge på marknaden. De är godkända av Skolinspektionen och har en hög kundnöjdhet. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är självständigt arbete och att din utbildning inte har samma sociala aspekt som en traditionell skola.

När du väljer Distansinstitutet som din utbildningsleverantör är det viktigt att du är självmotiverad och disciplinerad. Du måste kunna organisera din tid på ett effektivt sätt och ha självständighet att slutföra kursen.

En annan fördel med att välja Distansinstitutet är priset. De är oftast billigare än traditionella skolor eftersom det inte finns några kostnader för lokaler eller personal.

Vad behöver jag veta innan jag väljer Distansinstitutet?

Innan du väljer Distansinstitutet som din utbildningsleverantör är det viktigt att du undersöker vilken utbildning som passar just dig. De erbjuder ett brett utbud av utbildningar, men det kan vara svårt att hitta rätt om du inte har en tydlig målbild. Ta gärna hjälp av en studievägledare för att hitta rätt..

En annan faktor att tänka på är din självdisciplin. Som vi nämnde tidigare är Distansinstitutet en självständig utbildningsform där du själv lägger upp din tid och planerar din utbildning. Om du har svårt att disciplinera dig själv kan det vara bättre att välja en traditionell skola där du har kontakt med lärare och klasskamrater.

Relevanta nyckelord

  • Distansinstitutet
  • E-learning
  • Självstudier
  • Undervisning online
  • Självmotiverad
  • Kostnadseffektivt
  • Studievägledare

Sammanfattning

Distansinstitutet är ett seriöst val för distansutbildningar. De är godkända av Skolinspektionen och har en hög nöjdhet bland kunderna. Det är dock viktigt att du är självmotiverad och disciplinerad för att kunna slutföra kursen. Innan du väljer Distansinstitutet är det också viktigt att du undersöker vilken utbildning som passar dig bäst.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.