Allt du behöver veta om DISC-analys | Sogeti Education

Har du någonsin känt att din kommunikation med kollegor eller personal inte är så effektiv som den skulle kunna vara? Missar ni varandras signaler eller blir ofta missförstådda? Då kanske det är dags att prova på en DISC-analys.

DISC-analysen är en personlighetstest som du och dina kollegor eller medarbetare kan ta för att lära känna er själva och varandra bättre. Detta kan i sin tur hjälpa till att förbättra kommunikationen och öka produktiviteten på arbetsplatsen. I denna artikel kommer vi att utforska vad en DISC-analys är och hur den fungerar.

Vad är en DISC-analys?

DISC-analysen är en personlighetstest där personerna som testas kategoriseras i fyra olika personlighetstyper. Dessa är Dominant (D), Initiativrik (i), Stabil (S) och Konform (C). Varje person tilldelas en eller flera av dessa personlighetstyper baserat på deras svar på frågorna i testet.

Dominant-personligheten är självsäker, stark och bestämd. Initiativrika personligheter är entusiastiska, spontana och energiska. Stabil-personligheter är stöttande, tålmodiga och ansvarskännande, medan de konforma personligheterna är analytiska, detaljorienterade och metodiska.

Som du kan se är alla dessa personlighetstyper viktiga i ett team. Genom att identifiera vilken typ av personlighet du har och dina kollegor har, kan ni bättre förstå varandras styrkor och svagheter och på så sätt arbeta bättre tillsammans.

Hur fungerar en DISC-analys?

DISC-analysen är vanligtvis en onlineenkät som tar mellan 10 och 30 minuter att slutföra. En professionell tränare eller konsult kan använda resultaten för att hjälpa medarbetarna att förbättra sina kommunikationsfärdigheter och stärka teamet. Under loppet av träningsprogrammet kommer teamet ofta att tillbringa tid tillsammans för att lära sig mer om varandra och för att öva på kommunikationstekniker.

DISC-analys på Sogeti Education

Sogeti Education erbjuder en omfattande utbildning i DISC-analys. Kursen är enkel att förstå och mycket praktiskt inriktad. Den riktar sig till lagledare, personalansvariga och alla som vill lära sig att förbättra sin kommunikation och uppnå bättre resultat i teamet. Efter kursen kommer du att ha en djup förståelse för DISC-modellen och kunna applicera den på arbetsplatsen.

Relevanta nyckelord

  • DISC-analys
  • Personlighetstest
  • Kommunikation
  • Team
  • Utbildning
  • Produktivitet

Sammanfattning

DISC-analysen är ett viktigt verktyg för att förbättra kommunikationen på arbetsplatsen. Genom att identifiera dina och dina kollegors personlighetstyper kan ni lära känna er själva och varandra bättre och på så sätt arbeta bättre tillsammans. Hos Sogeti Education kan du ta en omfattande utbildning i DISC-analys för att lära dig allt du behöver veta om denna viktiga modell.

Diploma Premium

All utbildning online till ett pris

Få obegränsad tillgång till hundratals utbildningar i ett helt år.

Utbildning när & var du vill

Utbildas via din dator, mobil eller surfplatta.

Kompetensutveckling

Ta del av hundratals diplomerande utbildningar.

Utbildning i din egen takt

Titta, lyssna och repetera hur mycket du vill.

© 2022-2023 Diploma Group AB. Alla rättigheter reserverade.